Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-12-2019 13:49

Ομιλία Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων δρος Κώστα Χαμπιαούρη κατά την τελετή διαβεβαίωσης του

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Με τιμά ιδιαίτερα η απόφασή σας να με διορίσετε Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον κ. Γιαννάκη Παπαδούρη, ο οποίος, ομολογουμένως, άσκησε τα καθήκοντά του ανιδιοτελώς και με απόλυτη αφοσίωση.

Αναλαμβάνω, σήμερα, τη θέση του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που φέρει η θέση και σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλω το άπαν των δυνάμεών μου για να ανταποκριθώ με επιτυχία και επάρκεια στα καθήκοντα που μου έχετε εμπιστευτεί.

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Για πρώτη φορά, από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, επί δικής σας διακυβέρνησης, υιοθετήθηκε Ολοκληρωμένη Πολιτική Ανάπτυξης για την Ορεινή Κύπρο.

Κοινό όραμά μας είναι οι ορεινές κοινότητες να συγκροτηθούν σε ενιαία αναπτυξιακή οντότητα και να αναδειχθούν σε ελκυστικό τόπο διαβίωσης, με διακριτή τοπική οικονομία υψηλής αξίας, βασισμένη στην κληρονομιά τους και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων θα αποτελέσει τη μεγάλη μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης που θα δώσει μια νέα δυναμική στις ορεινές περιοχές. Πέραν όμως των δικών μας ενεργειών και αποφασιστικότητας, είναι απαραίτητη η συνέργεια και η δραστηριοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των τοπικών παραγωγικών, αναπτυξιακών, επαγγελματικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων και γενικότερα όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε απτά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, καλώ όλους, σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας, να πορευθούμε μαζί για την επίτευξη του κοινού στόχου και οράματος.

Έχοντας, λοιπόν, ως παρακαταθήκη το παραχθέν έργο από τον κ. Γιαννάκη Παπαδούρη, το Γραφείο του Επιτρόπου και των Επιστημόνων, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με ζήλο, αποφασιστικότητα και με απόλυτη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την αναγέννηση της ορεινής Κύπρου.

Σας ευχαριστώ.

(ΕΚ/ΕΙ)