Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-01-2020 12:51

Γραπτή δήλωση Προέδρου της Δημοκρατίας για τον θάνατο του Ουράνιου Ιωαννίδη

Είναι με θλίψη που πληροφορήθηκα την απώλεια του Ουράνιου Ιωαννίδη, ενός καλού  μου φίλου, εξαίρετου συνεργάτη, διακεκριμένου πολιτικού, υπουργού, εκπαιδευτικού και παντοτινού λάτρη του ανιδιοτελούς αθλητισμού.

Ο Ουράνιος Ιωαννίδης, όπως είχα πει και στο παρελθόν, ήταν «άνθρωπος των οραμάτων και της πράξης». Είχε αυτή τη σπουδαία ικανότητα να συλλαμβάνει ιδέες και το ταλέντο να τις υλοποιεί. Γι’ αυτό και φεύγοντας αφήνει πίσω του έργο για το οποίο τα παιδιά, η οικογένειά του, η πολιτεία και όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε είμαστε περήφανοι για αυτόν.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο με ανήσυχο πνεύμα που διέπρεψε σε ό,τι ασχολήθηκε.
Ως Υπουργός  Παιδείας, ήταν ο άνθρωπος που έβαλε την προσωπική του σφραγίδα σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως μεταξύ άλλων, την εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου, την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τη δημιουργία του ΚΥΣΑΤΣ, τη φοιτητική χορηγία και πολλά άλλα μέτρα στήριξης των μαθητών και φοιτητών.  

Με Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής τον Ουράνιο Ιωαννίδη, η χώρα μας κατέγραψε τις μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες, με αποκορύφωμα το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο του Παύλου Κοντίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. 

Θα ήθελα να μεταφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Λένια, στα παιδιά του Μιχάλη και Χρίστο καθώς και στην αδερφή του και αγαπημένη μου συνεργάτιδα Ζέτα Αιμιλιανίδου.
 

(ΡΜ/ΝΝ/ΕΧΡ)