Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-02-2020 20:00

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Τελετή Απονομής των 4ων Γαστρονομικών Βραβείων 2019

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα στην Τελετή Απονομής των 4ων Γαστρονομικών Βραβείων 2019, που οργανώνει ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων / Γαστρονόμων Κύπρου “Euro-Toques”, ενός ιδιαίτερα σημαντικού θεσμού βράβευσης και ανταπόδοσης των προσπαθειών και της δημιουργικότητας των επαγγελματιών στον κόσμο της γαστρονομίας.  

Πέραν της ετήσιας βράβευσης, άξια αναφοράς είναι η αποστολή του Συνδέσμου, εν σχέσει με την προστασία, τη συλλογή, την καταγραφή, τη διάσωση και την παρουσίαση της εξελικτικής πορείας της γαστρονομικής κληρονομιάς της Κύπρου, όπως επίσης και τη διάδοσή της για σκοπούς μελέτης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Η ανάδειξη της κυπριακής γαστρονομίας και των ντόπιων προϊόντων αποτελεί σαφώς ένα ενισχυτικό μέσο της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό, αλλά και εντός, καθώς και πόλο στήριξης και έλξης στους τομείς του τουρισμού.

Αδιαμφισβήτητα, η αξιοποίηση των παραδοσιακών προϊόντων δύναται να αποτελέσει σημαντικό αρωγό στην προσπάθειά μας, ως κράτος, για περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας. Παράλληλα, η συμμετοχή και οι επιτυχίες των μελών στις διεθνείς συναντήσεις γαστρονομίας αποδεικνύουν ότι οι Κύπριοι αρχιμάγειρες εκπροσωπούν τη χώρα μας επάξια στο εξωτερικό, χάρη στις άριστες επαγγελματικές τους δεξιότητες. Αναβαθμίζουν συνολικά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, όπως επίσης και τη συνολική εικόνα για τον τόπο μας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού αλλά και ρευστότητας στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Σύνδεσμος, βασισμένος στην εργατικότητα και δημιουργικότητα των μελών του, κατάφερε να προσφέρει τα μέγιστα στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα. Η ποιοτική αναβάθμιση της ξενοδοχειακής και ευρύτερα της τουριστικής βιομηχανίας αποδεικνύεται κυρίως από τα αυξημένα ποσοστά αφίξεων ξένων επισκεπτών και, ερωτηθέντες, από τις θετικές αναμνήσεις που τους άφησε και η εμπειρία τους με την κυπριακή κουζίνα.

Όλη αυτή η προσπάθεια δημιουργεί ένα θετικό και ευοίωνο περιβάλλον, μέσα στο οποίο μάγειρες, παραγωγοί, όσο και οι ίδιοι οι καταναλωτές μπορούν να καταστούν πρεσβευτές των κυπριακών προϊόντων, συμβάλλοντας στην ευρύτερη προσπάθεια για αναβάθμιση του τουριστικού τομέα και προώθηση των αγαθών του τόπου.

Αγαπητοί παρευρισκόμενοι,

Έχετε τα μέσα, τις τεχνικές, την ευρηματικότητα, αλλά και τη δεξιοτεχνία, προκειμένου να αναδείξετε τις γεύσεις της κυπριακής κουζίνας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και για αυτό είμαι πεπεισμένος.

Ως εκ τούτου, δεν μένει παρά να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο αξιόλογο έργο που επιτελείτε. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν, σαφώς, στους υποψήφιους αλλά και στους νικητές των αποψινών βραβείων.

Σας ευχαριστώ.

----------------------------

ΝΝ/ΕΙ