Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-03-2020 08:30

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 12ης  Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 07.30 της 13ης  Μαρτίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 73 κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές, 56 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση. Από τις 56 ειδικές εξυπηρετήσεις οι 45 αφορούσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως τους σφοδρούς ανέμους.

Η ώρα 08.47 χθες δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σεημιφορτηγό όχημα μάρκας Ford το οποίο βρισκόταν σε κίνηση σε δρόμο στο χωριό Τσάδα. Το όχημα μετέφερε φωτοβολταικά πλαίσια. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από  τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και Υπαίθρου Στρουμπιού με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 09.06.  Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η μηχανή και η καμπίνα οδήγησης του οχήματος ενώ επηρεάστηκαν αριθμός φωτοβολταικών πλαισίων που ήταν στο χώρο φόρτωσης του ημιφορτηγού. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη του οχήματος.

Η ώρα 21.36  δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σεεγκαταλειμμένη κατοικία στην οδό Φιλελλήνων και Μουσών στον Άγιο Ιωάννη Λεμεσού. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα έπαθε εκτεταμένες ζημίες ολόκληρη η κατοικία. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από  τον Πυροσβεστικό Λεμεσού με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 22.10. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε απόσκόπιμη καύση από ανήλικους που περιφέρονταν στην περιοχή.

Η ώρα 02.13 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σεαποθηκευτικό χώρο (κλειστό γκαράζ εφαπτόμενο οικίας) στην οδό Σκύρου στην Ανθούπολη. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από  τον Πυροσβεστικό Λακατάμιας με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04.00. Από την πυρκαγιά  χώρος (διαστάσεων 10Χ3 τ.μ.) υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Ζημιές υπέστησαν επίσης ένα όχημα Mitsubishi, ένα δωμάτιο της οικίας με τον εξοπλισμό του που εφαπτόταν στης αποθήκης και το γκαράζ τις διπλανή οικίας. Εντός του αποθηκευτικού χώρου υπήρχε οικιακός εξοπλισμός και καυστήρας πετρελαίου θέρμανσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Όπως αναφέρθηκε 45 από τις Ειδικές Εξυπηρετήσεις αφορούσαν τα Έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως τους σφοδρούς ανέμους.

 

Πυρ. Σταθμοί Λευκωσίας : 1

1 Πτώση μετακίνηση δέντρου από οικία

Πυρ. Σταθμοί Λεμεσού : 30

28 Πτώσεις / Μετακινήσεις δέντρων, 2 Πτώσεις δέντρων  σε οχήματα )

1 Περίσωση περιουσίας (Πινακίδα)

1 Ασφάλιση Ντεπόζιτου οικίας  

Σταθμοί Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς : 14

14 Πτώσεις / Μετακινήσεις δέντρων (2 σε ιδιωτικά οχήματα)

1  Περίσωση περιουσίας (Πινακίδα)  

 

 

(ΝΝ/ΣΧ)