Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-06-2020 08:29

Δράση πυροσβεστικής υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 9ης Ιουνίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 10ης Ιουνίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 35 κλήσεις για βοήθεια, 17 πυρκαγιές, 15 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Ώρα 15.10 – Πυρκαγιά σε εμπορικό όχημα μάρκας Toyota το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στα Περβόλια Λάρνακας. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές στο χώρο της μηχανής και στο εσωτερικό του. Ανταποκρίθηκαν δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Λάρνακας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 15.32. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Ώρα 21.32 – Πυρκαγιά σε Ίδρυμα το οποίο φιλοξενεί άτομα με ειδικές ικανότητες «Άγιος Γεώργιος», στην οδό Αγίου Γεωργίου Κοντού. Ανταποκρίθηκαν δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Λάρνακας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ήταν σε αποθήκη ιματισμού και αναλώσιμων υλικών εντός του κτιρίου έγινε χρήση αυλών τυλιχτήρα και πέντε αναπνευστικών συσκευών. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η αποθήκη με το περιεχόμενο της ενώ ζημιές από τον καπνό υπέστη όλος ο εξοπλισμός του ιδρύματος. Ολόκληρο το κτίριο γέμισε καπνό. Έγινε εκκένωση όλων των διαμενόντων ατόμων (11 τρόφιμοι) και του προσωπικού (2 άτομα) του ιδρύματος. Έγινε απεγκλωβισμός (6) έξι ατόμων (τρόφιμοι), σε συνεργασία με μέλη της Αστυνομίας και παραδόθηκαν σε (3) τρία ασθενοφόρα που τους μετέφεραν προληπτικά στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λάρνακας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων τα οποία παρουσίαζαν. Επιπρόσθετα άλλα 5 άτομα (τρόφιμοι) εξήλθαν του χώρου υπό την καθοδήγηση του προσωπικού και φιλοξενήθηκαν προσωρινά κατά την ώρα εκδήλωσης του περιστατικού σε παρακείμενη ταβέρνα. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Ώρα 04.22 – Πυρκαγιά σε διπλοκάμπινο όχημα μάρκας Mitsubishi το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο (οικόπεδο) παρά την οδό Μακρυγιάννη στην Έμπα. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη σοβαρές ζημιές. Ανταποκρίθηκε ένα πυροσβεστικό όχημα από το Σταθμό Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 04.35. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

(IK/ΕΙ)