Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2024 09:52

Συμμετοχή βουλευτών σε Συνεδρία του Προεδρείου της ΚΣ ΟΑΣΕ και στη Φθινοπωρινή Συνάντηση της ΚΣ ΟΑΣΕ

Οι βουλευτές κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου και κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Αντιπρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), μεταβαίνουν σήμερα στο Δουβλίνο για να συμμετάσχουν σε συνεδρία του Προεδρείου της Συνέλευσης. Ακολούθως, τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣ ΟΑΣΕ κ. Χαραλαμπίδου (επικεφαλής), κ. Χατζηγιάννη και κ. Χρίστος Σενέκης θα συμμετάσχουν στις εργασίες της 22ης Φθινοπωρινής Συνάντησης, την οποία φιλοξενεί το ιρλανδικό Κοινοβούλιο μεταξύ 2 και 4 Οκτωβρίου 2024.

Γενικό θέμα της Φθινοπωρινής Συνάντησης είναι «Πενήντα χρόνια μετά το Ελσίνκι: Ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην ενίσχυση ενός ολοκληρωμένου μοντέλου ειρήνης και ασφάλειας του ΟΑΣΕ».  

Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθούν οι προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΑΣΕ για τη διευκόλυνση του διαλόγου, την επίλυση συγκρούσεων και την υποστήριξη της διαμεσολάβησης μετά από συγκρούσεις, η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και η βελτίωση της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Την εναρκτήρια συνεδρία θα προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο κ. Seán Ó Fearghaíl TD, Πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Ιρλανδίας (Dáil Éireann) και η κ. Pia Kauma, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της Φθινοπωρινής Συνάντησης θα διεξαχθεί το Μεσογειακό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ του ΟΑΣΕ, στο οποίο συμμετέχουν αντιπροσωπίες των Μεσογειακών Εταίρων του Οργανισμού. Θέμα του φετινού Φόρουμ είναι η τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Η κα Χαραλαμπίδου και ο κ. Χατζηγιάννη θα λάβουν επίσης μέρος σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης, κατά την οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία τροπολογία που υπέβαλε η κα Χαραλαμπίδου αναφορικά με τη διάρκεια της θητείας του/της εκάστοτε Προέδρου της ΚΣ ΟΑΣΕ.

Η κα Χαραλαμπίδου θα συμμετάσχει, τέλος, σε συνεδρία της Υπο-Επιτροπής για τον Κανονισμό Λειτουργίας και ο κ. Χατζηγιάννη, σε συνεδρία της Ad Hoc Επιτροπής της ΚΣ ΟΑΣΕ για τη Μετανάστευση, της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα