Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-04-2018 14:55

Αναχωρεί για το Μαρόκο η αποστολή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, 3-9 Μαΐου 2018

Το πρωί της Τετάρτης 2 Μαΐου 2018 αναχωρεί για το Μαρόκο η αποστολή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης), η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα. Η κυπριακή αποστολή θα μεταβεί στο Μαρόκο μέσω Αθήνας και εκεί θα ενσωματωθεί με την ελληνική αποστολή στην ειδικά ναυλωμένη πτήση προς την πόλη Μαρακές.

Στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί σε αγωνίσματα στίβου, κολύμβησης, ενόργανης γυμναστικής και ρυθμικής γυμναστικής. Οι αγώνες στίβου, ενόργανης και ρυθμικής θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Μαρακές, ενώ εκείνοι της κολύμβησης στην Καζαμπλάνκα. Η τελετή έναρξης θα διεξαχθεί στις 3 Μαΐου 2018, στις 21.00 ώρα Μαρόκου (23.00 ώρα Κύπρου) στο στάδιο Marrakech Grand Stadium.

Στην κυπριακή αποστολή συμμετέχουν 31 αθλητές και αθλήτριες, 7 προπονητές,  3 κριτές και ένα μέλος της τεχνικής επιτροπής στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού. Την αποστολή στελεχώνουν επίσης η αρχηγός αποστολής, επιθεωρήτρια μέσης εκπαίδευσης στη Φυσική Αγωγή κα Κάλλη Χατζηιωσήφ και η βοηθός αρχηγός αποστολής, επίσης επιθεωρήτρια μέσης εκπαίδευσης στη Φυσική Αγωγή, κα Ελευθερία Χατζηστεφάνου.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Κύπρου σε ακόμη μία Παγκόσμια Γυμνασιάδα, η αρχηγός αποστολής, κα Κάλλη Χατζηιωσήφ, αναφέρθηκε στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να δίνει ευκαιρίες συμμετοχής στους νεαρούς πρωταθλητές μας στη μεγαλύτερη διοργάνωση του σχολικού αθλητισμού, με στόχο τη διάκριση αλλά και την αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών στην αγωνιστική τους καριέρα.

Ενημέρωση για την εξέλιξη των αγώνων θα υπάρχει συνεχώς στους πιο κάτω συνδέσμους:

http://www.gymnasiade2018.ma/

www.isfsports.org

καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και twitter @Gymnasiade 2018. Επίσης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης θα υπάρχει μετάδοση των αγωνισμάτων του στίβου και της κολύμβησης σε live streaming.

(ΙΠ)