Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-05-2018 10:32

Πρόσβαση στο ψηφιοποιημένο Αρχείο Εφημερίδων ΓΤΠ αποκτούν οι Δήμοι Πάφου και Αγίας Νάπας

Η ίδρυση και λειτουργία Ερευνητικών Κέντρων (Αρχείο Εφημερίδων) στον Δήμο Πάφου και στον Δήμο Αγίας Νάπας παίρνει σάρκα και οστά μετά από την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) και τους Δήμους Πάφου και Αγίας Νάπας αντιστοίχως, στις 4 Μαΐου 2018.

Μέσω της λειτουργίας των Ερευνητικών Κέντρων, τα οποία θα στεγαστούν στην Πάφο στο κτήριο της Παλαιάς Ηλεκτρικής και στην Αγία Νάπα στο Μουσείο Θάλασσας, φοιτητές, ερευνητές και το κοινό αποκτούν πρόσβαση μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, στη συλλογή του ψηφιοποιημένου Αρχείου Εφημερίδων που διατηρεί το ΓΤΠ. Αρχείο Εφημερίδων, το οποίο χρονολογείται από το 1878 και αποτελεί σημαντική πηγή αναφοράς και πληροφόρησης.

Στόχος του υπογραφέντος Μνημονίου είναι η ανάδειξη και αναβάθμιση του πολιτιστικού τομέα της Κύπρου, η μελέτη της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας, η προστασία και διαφύλαξη του πολύτιμου αρχείου εφημερίδων που αποτελεί τη βασική, αξιόπιστη πηγή της Ιστορίας της Κύπρου και η αναβάθμιση της έρευνας στην Κύπρο.

Τη συμφωνία υπέγραψαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), η Διευθύντρια ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου και οι Δήμαρχοι Πάφου και Αγίας Νάπας κ.κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και Γιάννης Καρούσος.

(ΜΛ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα