Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-10-2020 13:32

Ο βουλευτής κ. Ν. Τορναρίτης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην ΕΕ

 

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Νίκος Τορναρίτης συμμετείχε χθες σε τηλεδιάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σε παρέμβασή του σε συζήτηση για το θέμα της ανάκαμψης της Ευρώπης, ο κ. Τορναρίτης  σημείωσε την ιστορική απόφαση, που ελήφθη κατά την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου  για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027. Επισήμανε, ωστόσο, ότι η απόφαση αυτή δεν ανταποκρίνεται στους φιλόδοξους στόχους που έθεσε η ΕΕ για την επίτευξη ψηφιακού μετασχηματισμού και κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Ο κ. Τορναρίτης υπογράμμισε ότι οι προβλεπόμενες περικοπές σε προγράμματα όπως η Πράσινη Συμφωνία και η Ψηφιακή Ατζέντα, καθώς και οι περικοπές κονδυλίων που αφορούν σημαντικούς τομείς, περιλαμβανομένων της έρευνας και της καινοτομίας, της υγείας και πρωτοβουλιών για το κλίμα, δεν συνάδουν με τις τρέχουσες και μελλοντικές δεσμεύσεις και προτεραιότητες της ΕΕ. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η συμφωνία, που θα προκύψει κατά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, θα είναι βελτιωμένη.

(ΕΧ/ΣΧ)