Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-10-2020 13:47

Χαιρετισμός του Προέδρου Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του συνδέσμου επιχειρηματιών Κύπρου - Αυστραλίας

Είναι με μεγάλη ευχαρίστηση που απευθύνω χαιρετισμό στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Κύπρου – Αυστραλίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνείσφεραν στη δημιουργία αυτού του Συνδέσμου, ο οποίος αποσκοπεί στην προώθηση και ενδυνάμωση των οικονομικών, εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Αυστραλίας. Θα ήθελα ειδικότερα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Αγκαστινιώτη, Beever και Βασιλείου, όχι μόνο για τη στήριξη του στόχου για τη δημιουργία αυτού του Συνδέσμου ο οποίος προωθήθηκε κατά την επίσημη επίσκεψή μου στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά και για τις συνεχείς τους προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εξέχουσα θέση της Αυστραλίας παγκοσμίως, σε συνδυασμό με την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα για τη μεταξύ μας στενότερη οικονομική συνεργασία. Δεδομένης της γεωγραφικής της θέσης και των καλών της σχέσεων με όλες τις γειτονικές χώρες, η Κύπρος μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Αυστραλίας και ειδικότερα, ως πύλη εισόδου στη Μέση Ανατολή. Η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει ένα σταθερό, υποστηρικτικό και ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για ξένες επενδύσεις, το οποίο αναγνωρίζεται ευρέως ως φιλικό προς τις επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ισχυρότεροι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων μπορούν να ενδυναμωθούν περαιτέρω μέσω της ενισχυμένης συνεργασίας και των κοινών συνεργειών μεταξύ του νεοσυσταθέντος Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Αυστραλίας με, μεταξύ άλλων, την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στη Λευκωσία, την Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Καμπέρα, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Αυστραλίας-Ευρώπης, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε Λευκωσία και Αυστραλία, καθώς επίσης και τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων. Επιπρόσθετα, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Κύπρου – Αυστραλίας μπορεί να αξιοποιήσει τις ήδη ανεπτυγμένες επιχειρηματικές και άλλες επαφές της Κυπριακής κοινότητας στην Αυστραλία.

Έχω την πεποίθηση ότι ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Αυστραλίας, ο οποίος προσδοκεί να διευκολύνει τις επιχειρηματικές επενδύσεις στην Αυστραλία και αντίστροφα, θα είναι επιτυχής στο εγχείρημά του. Θα ήθελα να σας ευχηθώ καρποφόρες εργασίες και κάθε επιτυχία στην προσπάθεια του Συνδέσμου να φέρει Κύπριους και Αυστραλούς πιο κοντά, μέσω της ενδυνάμωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο χωρών.

                                   

Σημ. Τον χαιρετισμό ανέγνωσε ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Σωκράτης Σωκράτους.

 

(ΕΧ/ΕΧΡ)