Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-12-2020 14:38

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας οργάνωσε συνάντηση για τη βελτίωση και αναβάθμιση του υδροβιότοπου Ζακακίου

Στο  πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του και της πολιτικής του για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας προσκάλεσε σε επιτόπια συνάντηση, στις 3 Δεκεμβρίου 2020, τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο να εξευρεθούν τρόποι και να γίνει συντονισμός των προσπάθειών για καλύτερη  διαχείριση, προστασία και ανάδειξη του υδροβιότοπου Ζακακίου (Λίμνη Μακριά).

Στη συνάντηση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Τμήματος Περιβάλλοντος, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, του Τμήματος Δασών, των Βρετανικών Βάσεων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων «Τerra Cypria» και «Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου».

Στη συνάντηση, στην οποία επικράτησε κλίμα ομοφωνίας και διάθεση για συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων, ανταλλάχθηκαν χρήσιμες και παραγωγικές απόψεις και εξετάστηκαν διάφορες εναλλακτικές επιλογές για καλύτερη διαχείριση του υδροβιότοπου. Όλοι οι φορείς συμφώνησαν να παρακολουθούν τον υδροβιότοπο συστηματικά και να συντονίσουν τις προσπάθειες για προστασία και ανάδειξη του.

Το ΣΑΛΑ θεωρεί τον υδροβιότοπο Ζακακίου ως ένα μοναδικής ομορφιάς και σημασίας βιότοπο, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την περαιτέρω ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην περιοχή. Το Συμβούλιο θα συνεχίσει την έμπρακτη  συμβολή του, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, για προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του υδροβιότοπου.

(ΕΚ/ΕΙ)