Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-12-2020 09:24

Συμμετοχή της ΑνΑΔ στο έργο του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης - Cedefop

Η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) συμμετείχε στο έργο του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) «Real-time labour market information on skill requirements: Setting up the EU system for online vacancy analysis», το οποίο είχε ως στόχο την ανάπτυξη ενός πανευρωπαϊκού συστήματος για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση στοιχείων για τις κενές θέσεις εργασίας που δημοσιοποιούνται σε ιστοσελίδες (online job vacancies), ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες επίκαιρες πληροφορίες για την κατάσταση στην αγορά εργασίας. Το έργο διήρκεσε τέσσερα χρόνια, από το 2017 μέχρι το 2020, και η συμμετοχή της ΑνΑΔ διαλάμβανε την ετοιμασία πακέτων εργασίας (work packages), τον σχολιασμό μεθοδολογίας, την επαλήθευση αποτελεσμάτων, καθώς και τη συμμετοχή σε εργαστήρια.

Το τελικό αποτέλεσμα υλοποίησης του έργου αφορά στην ανάπτυξη του εργαλείου πλοήγησης «Skills Online Vacancy Analysis Tool for Europe» (Skills OVATE). Μέσω του εργαλείου, παρέχονται σε πραγματικό χρόνο σημαντικές πληροφορίες για την αγορά εργασίας στην ΕΕ. Τα στοιχεία και οι πληροφορίες βρίσκονται στον δικτυακό τόπο του Cedefop και η πρόσβαση είναι ελεύθερη μέσω της ιστοσελίδας https://www.cedefop.europa.eu/en/data-visualisations/skills-online-vacancies.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες της ΑνΑΔ (σχετική ανακοίνωση) και του Cedefop https://www.cedefop.europa.eu/en/events-and-projects/projects/skills-online-job-vacancies.

(ΕΚ/ΕΙ)