Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-05-2018 08:01

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 21ης Μαΐου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 22ης Μαΐου 2018 ανταποκρίθηκε σε 43 κλήσεις για βοήθεια, 28 πυρκαγιές, δέκα ειδικές εξυπηρετήσεις και πέντε ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 12.33 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε πεύκα, χόρτα και άγρια βλάστηση, καθώς επίσης και μηλιές παρά το χωριό Χαντριά της επαρχίας Λεμεσού.  Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Αγρού και η ώρα 13.36 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου τεσσάρων δεκαρίων.

Η ώρα 13.05 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση σε δύσβατη περιοχή παρά το χωριό Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Πάχνας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.31. Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε και το αεροπλάνο του Τμήματος Δασών με μία ρίψη κατά τη διάρκεια περιπολίας του.

Η ώρα 14.01 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αποκαλάμες, άγρια βλάστηση και αριθμό ελιών παρά το χωρίο Ψιμολόφου. Ανταποκρίθηκαν ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Περιστερώνας με συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.15. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν δύο φορητές πυροσβεστικές μονάδες του Ταμείου Θήρας και δύο γεωργικοί ελκυστήρες από τις κοινότητες. Επίσης έγινε και μία ρίψη νερού από το αεροπλάνο του Τμήματος Δασών το οποίο βρισκόταν σε περιπολία.

Η ώρα 03.21 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εστιατόριο το οποίο βρίσκεται  στην κοινότητα Μουταγιάκας της επαρχίας Λεμεσού. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο φουγάρο ψησίματος και επεκτάθηκε στην οροφή της κουζίνας. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου με τρία πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.30.

 

(ΜΓ)