Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-04-2021 10:35

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στη διαδικτυακή συνεδρία του Δικτύου SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, χθες

Με χαρά είμαι απόψε μαζί σας, συμμετέχω και χαιρετίζω τη διαδικτυακή συνάντηση που αφορά το Δίκτυο SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, που δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο, με την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της. Έχουμε τα γενέθλια του. Το δίκτυο έχει συμβάλει πολύ στην απάμβλυνση των πρωτόγνωρων και δυσάρεστων επιπτώσεων της πανδημίας και της πολύπλευρης κρίσης που προκάλεσε. Διατέθηκαν από ό,τι πληροφορούμαι από το SupportCY περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ στην κοινωνία υποστηρίζοντάς την απέναντι στις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει. Συνεχίζει μια παράδοση που έχει η Τράπεζα Κύπρου στην εταιρική κοινωνική ευθύνη και σε δραστηριότητες αλληλεγγύης.

Η πανδημία συνεχίζει δυστυχώς να επηρεάζει δυσμενώς όλο τον κόσμο και την Κύπρο. Πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας και μεταξύ τους και οι μαθητές και μαθήτριες, η νεολαία μας, έχουν επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ανάμεσά τους ορισμένοι όμως ακόμα περισσότερο και είναι γι’ αυτό που εκτιμάται ιδιαίτερα η κοινωνική δράση του δικτύου. Πράγματι, στηρίζοντας την υγεία, την παιδεία και την κοινωνική μέριμνα, το δίκτυο SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και οι συνεργάτες του συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών και έδωσαν ελπίδα, κάνοντας πράξη τη ρήση ότι «η εθελοντική προσφορά αποτελεί το νέο διεθνές ήθος στον 21ο αιώνα».

Ταιριάζει στο σημείο αυτό να κάνω ιδιαίτερη μνεία στο έργο και την υποστήριξη του δικτύου SupportCY στην Παιδεία της Κύπρου:

  • προσφέρθηκαν 1.000 καινούριες ηλεκτρονικές συσκευές τύπου tablet σε παιδιά που δεν είχαν κάποια συσκευή στο σπίτι τους, προκειμένου να παρακολουθούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση,
  • υποστηρίχτηκε η παρουσίαση της κυπριακής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας «Ρolignosi»,
  • προσφέρθηκαν με τη στήριξη του δικτύου τηλεοπτικές δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά,
  • ενισχύθηκε σε συνεργασία του SupportCY με εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανώσεις η έρευνα και η επιμόρφωση σε θέματα σχετικά με την πανδημία ή και σε άλλα κοινωνικά θέματα,
  • σχεδιάστηκε ειδικό διαδικτυακό πρόγραμμα  σε συνεργασία με Οργανώσεις εκπαιδευτικών για την ενίσχυση της διδασκαλίας σε μαθηματικά, φυσική, πληροφορική/ρομποτική και βιολογία, καθώς επίσης και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους εθνοφρουρούς μας σε θέματα πανδημίας και οδικής ασφάλειας.

Όλες αυτά που έγιναν στον χώρο της Παιδείας από το δίκτυο SupportCY στήριξαν τις προσπάθειες του Υπουργείου μας και τον σχολικό πληθυσμό και έδωσαν ελπίδα στον δύσκολο δρόμο στον οποίο πορευόμαστε όλοι από κοινού. Έδωσαν επιπλέον και ένα καλό παράδειγμα των όσων μπορεί να πετύχουμε ενώνοντας δυνάμεις η Πολιτεία από τη μια και η εθελοντική προσφορά και κοινωφελής δράση ιδωτικών οργανισμών.

Για όλα αυτά, απευθυνόμενος τόσο στο δίκτυο SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, όσο και στους οργανισμούς που συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και στους εθελοντές του, εκφράζω τις προσωπικές θερμές ευχαριστίες μου καθώς και τις ευχαριστίες του Υπουργείου, αλλά και ολόκληρου του εκπαιδευτικού κόσμου. Εύχομαι ακόμα καλή συνέχεια στο σημαντικό κοινωφελές έργο που επιτελεί στηρίζοντας και την εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα την κοινωνία και τον λαό μας. Τέλος, εκφράζω και την ευχή το συντομότερο δυνατόν να καταφέρουμε με τις κοινές προσπάθειές μας να νικήσουμε την πανδημία και να κερδίσουμε την κανονική ζωή μας.

ΙΠ

 

 

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα