Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-10-2021 19:24

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις επί σειράς θεμάτων που εμπίπτουν στο πλέγμα αρμοδιοτήτων της Επιτροπής, καθώς και επί θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τις δύο πλευρές.

Διατυπώθηκαν, μεταξύ άλλων, απόψεις αναφορικά με το ισχύον πλαίσιο των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Κύπρο και εκφράστηκε η βούληση για περαιτέρω προστασία και προαγωγή τους, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου κράτους δικαίου. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Δρ. Χρίστος Κληρίδης απηύθυνε, τέλος, πρόσκληση στην κα Χαραλαμπίδου, την οποία και αποδέχθηκε, για να χαιρετήσει το επικείμενο συνέδριο που διοργανώνει ο σύλλογος με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου 2021 με θέμα «Ευθανασία» και «Προστασία του περιβάλλοντος».

IK