Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-10-2021 18:31

Συμμετοχή του Βουλευτή κ. Α. Νεοφύτου στη ΔΕ και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Άρχισαν στη Ρώμη οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνάντησης ενόψει της επικείμενης 26ης Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26), την οποία συνδιοργανώνουν η Διακοινοβουλευτική Ένωση (ΔΕ) και το Ιταλικό Κοινοβούλιο. Στη Συνάντηση συμμετέχει εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη ΔΕ βουλευτής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στο περιθώριο της Συνάντησης, ο κ. Νεοφύτου είχε σήμερα χωριστή συνάντηση με ομολόγους του των χωρών της ομάδας EUMED για το θέμα των δασικών πυρκαγιών. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε κυρίως το θέμα της διαχείρισης των καταστροφικών πυρκαγιών σε δασικές περιοχές.

Αναφερόμενος στις δασικές πυρκαγιές, ο κ. Νεοφύτου επισήμανε ότι τροφοδοτούνται από τους καύσωνες, την ακραία ξηρασία και τους ισχυρούς ανέμους και σημείωσε ότι η κλιμάκωση των ακραίων καιρικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Μεσογείου υπαγορεύει την ανάπτυξη ενισχυμένης συνεργασίας και συντονισμού, ιδιαίτερα μεταξύ των κρατών της ομάδας EUMED.

 

ΕΧ