Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-06-2018 18:34

Χαιρετισμός Προεδρικού Επιτρόπου κ. Φώτη Φωτίου στην τελική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου και του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Ριζοκαρπάσου

Είναι πάντα με βαθιά συγκίνηση που έρχομαι στο Ριζοκάρπασο για να συναντήσω εσάς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εγκλωβισμένους μας με τη μεγάλη αφοσίωση και αγάπη για τη γη των πατέρων σας, τις ρίζες και την ιστορία μας.

Οι μαθητές και όλοι οι εγκλωβισμένοι της Καρπασίας είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας ως κατ’ εξοχήν παραδείγματα αντοχής, καρτερικότητας και αγωνιστικότητας. Παραμένετε ριζωμένοι στη γη των πατέρων σας και κρατάτε ζωντανή την ελπίδα μέχρι να ξημερώσουν καλύτερες μέρες. 

Μαζί σας καρτερούμε μέραν νύχταν να φυσήξει ένας αέρας, όπως λέει ο ποιητής, ο αέρας της ελευθερίας και της χαράς, ο αέρας της πραγματικής επανένωσης της πατρίδας μας που θα φέρει τον τερματισμό της αγωνίας και των παθών μας και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε όλη την Κύπρο.

 Όποτε και να επισκεφθεί κανείς το Ριζοκάρπασο, ανανεώνονται μέσα του οι μνήμες που μας διακατέχουν όλους. Είναι αυτές οι ιερές μνήμες που μας κρατούν συνδεδεμένους με το σήμερα και ηχούν δυνατά μέσα μας υπενθυμίζοντας μάς σε κάθε στιγμή για το χρέος μας να μην εγκαταλείψουμε ποτέ τις προσπάθειες για την επανένωση της πατρίδας μας.

Ναι, μπορούν με βεβαιότητα να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας: Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους, ώστε να διασφαλίσουμε για το σήμερα και το αύριο συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για όλους.    

Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, επιθυμούμε διακαώς την επίτευξη μιας μόνιμης και λειτουργικής λύσης και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με όλη την καλή θέληση και βούληση. Το διακηρύξαμε επανειλημμένα και με όλη την ειλικρίνεια και υπευθυνότητα με τις οποίες αντικρίζουμε  την προοπτική για την κοινή και ακριβή μας πατρίδα.

Εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης, σας μεταφέρω μήνυμα ολόθερμης στήριξης και συμπαράστασης. Μήνυμα θαυμασμού και μεγάλης εκτίμησης για το κουράγιο και την αντοχή σας.

Μαζί με τις ευχές του Προέδρου και όλων μας για υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, μεταφέρω, ειδικά προς τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του δημόσιου Νηπιαγωγείου Ριζοκαρπάσου,  τα θερμά μας συγχαρητήρια για όσα έχουν πετύχει. Ειδικά προς τον μοναδικό τελειόφοιτο μαθητή του Δημοτικού Παρασκευά Παντελή, εύχομαι κάθε καλό στο επόμενο μεγάλο κεφάλαιο της ζωής του που έχει να κάνει με τη γυμνασιακή φοίτηση.

Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου είναι συνεχείς, περιλαμβανομένης και της αναβάθμισης των κτηρίων στο πλαίσιο των υπαρχουσών δυνατοτήτων. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται και η προώθηση - ελπίζουμε από τη νέα χρονιά – του «Προληπτικού Προγράμματος πολύ-επίπεδης στήριξης» σε μαθητές που φοιτούν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου,  μέσα από την ενίσχυση ευκαιριών δημιουργικής απασχόλησης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Γραφείου μου, σε συνεργασία με την Αρχή Εξαρτήσεων Κύπρου, με την επωνυμία «COOL AFTER SCHOOL».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη συνεργασία και ιδιαίτερα τις Επιθεωρήτριες κυρίες Ροδούλα Θεοδώρου και Ελευθερία Κυριακίδου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Στέλιο Παυλίδη, καθώς και τις δασκάλες κυρίες Κατερίνα Κτίστη (Διευθύνουσα), Ελένη Συναϊνού και Γεωργία Μηνά, τη δασκάλα του ολοήμερου κα Αγγελική Χάρπα, τη νηπιαγωγό κα Άννα Χαραλάμπους και τη βοηθό Νηπιαγωγό κα Γιωργούλλα Αχιλλέως. Θερμές επίσης ευχαριστίες προς τη Σχολική Εφορεία Ριζοκαρπάσου, τους Συνδέσμους Γονέων και τους Κοινοτάρχες.

Η Καρπασία είναι στις καρδιές όλων μας. Γι’ αυτό και συνεχές και αδιάκοπο θα είναι το ενδιαφέρον μας για τους εγκλωβισμένους μας και για όλα τα θέματα που τους αφορούν.

Εύχομαι σε όλους κάθε καλό.

----------------------

 (ΡΜ/ΜΓ/ΕΙ)