Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-06-2018 10:01

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, θα συμμετάσχει στην 59η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας, από 17 ως 19 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης βουλγαρικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Νίκο Τορναρίτη και τα μέλη της κ.κ. Γιώργο Γεωργίου και Άγγελο Βότση. Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Χαρά Παρλά και η Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Γεωργία Λιπέρη.

Η ημερήσια διάταξη της Διάσκεψης περιλαμβάνει συζήτηση για τα επιτεύγματα της βουλγαρικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ,  την ενοποίηση και συνδεσιμότητα των Δυτικών Βαλκανίων στο πλαίσιο της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ, τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, την πολιτική συνοχής της ΕΕ μετά το 2020 και την Ευρωπαϊκή διακοινοβουλευτική συνεργασία στο πλαίσιο του διαλόγου για την επικουρικότητα και την αναλογικότητα.

Με το πέρας των εργασιών της, η Διάσκεψη θα υιοθετήσει Συμπεράσματα και την τακτική εξαμηνιαία Συνεισφορά της προς τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(ΜΓ/ΕΙ)