Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-01-2022 12:06

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, μετά την ψεσινή συνεδρία της, ανακοινώνει τα ακόλουθα: 

1. Ενδοεπικοινωνία Διαιτητών-VAR 

Μετά τη διαπίστωση στο Πόρισμα του αγώνα Ομόνοιας-Δόξας ότι δεν φυλάσσονταν όλοι οι διάλογοι της ενδοεπικοινωνίας, αλλά μόνο αποσπάσματα αυτών, η Επιτροπή επικοινώνησε με την ΚΟΠ και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι, το εν λόγω θέμα είχε ήδη επιλυθεί μετά τον εν λόγω αγώνα και αρκετό καιρό πριν την έκδοση του Πορίσματος και τώρα φυλάσσεται όλο το οπτικοακουστικό υλικό. 

Επί τούτου, και επειδή η Επιτροπή λαμβάνει αιτήματα για να μεσολαβήσει ούτως ώστε να δίδονται οι διάλογοι του VAR σε Σωματεία, ξεκαθαρίζεται ότι, τέτοια αιτήματα δεν εμπίπτουν εντός των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής.  

 

2. Διεξαγωγή έρευνας για δυο αγώνες ράλι

Μετά από καταγγελία πολίτη και σχετική απόφαση, η Επιτροπή διόρισε τους δικηγόρους κ.κ. Ηρακλή Αγαθοκλέους και Μαρίνο Αρμεύτη, ως Ερευνώντες Λειτουργούς για διεξαγωγή έρευνας στους δύο πιο κάτω αγώνες ράλι:

(α)  Ράλι Ακρόπολης, το οποίο διεξήχθη στις 22/5/2021,

(β) Tiger Ράλι, το οποίο διεξήχθη στις 13-14/11/2021.

Στους όρους εντολής που δόθηκαν στους Ερευνώντες Λειτουργούς, περιλαμβάνεται η εξέταση της πιθανότητας χειραγώγησης των πιο πάνω αγώνων, ενέργειες ασυμβίβαστου και η πιθανή διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων.

 

3. Απόφαση για διεξαγωγή έρευνας για αγώνα καλαθόσφαιρας

Μετά από καταγγελία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ) και, μετά από μελέτη του περιεχομένου της καταγγελίας, αποφασίστηκε η διεξαγωγή έρευνας για τον αγώνα καλαθόσφαιρας μεταξύ ΕΝΑΔ-ΑΠΟΕΛ, ο οποίος διεξήχθη στις 22/12/2021.

Ο ορισμός των Ερευνώντων Λειτουργών καθώς και οι όροι εντολής τους, θα δοθούν κατά την επόμενη συνεδρία της Επιτροπής και, προς τούτο, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

ΕΧ/ΣΧ