Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-06-2018 08:19

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 26ης Ιουνίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 27ης  Ιουνίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, δεκαοκτώ πυρκαγιές, εννέα ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 12.55 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε χαμηλή ξηρή βλάστηση και οπωροφόρα δέντρα στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος δυτικά του χωριού Συκόπετρα της επαρχίας Λεμεσού. Η περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς  βρισκόταν πλησίον πευκοδάσους. Ανταποκρίθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από τους Αγροτικούς Σταθμούς Εφταγώνιας, Παλαιχωρίου και από την ΕΜΑΚ και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.00. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν και άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και το Ταμείο Θήρας. Ενεργοποιήθηκαν επίσης πέντε εναέρια μέσα: δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ένα ελικόπτερο της ΜΑΕΠ. Λόγω της έγκαιρης κινητοποίησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την κατάσβεση έκαναν ρίψεις μόνο τα δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου τριών δεκαρίων. Για την εν λόγω πυρκαγιά ηλικιωμένο άτομο, κάτοικος της περιοχής κατηγορήθηκε από την Αστυνομία.

Η ώρα 03.58 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα  μάρκας Nissan  Qashqai  στη Λεωφόρο Πρωταρά. Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο  στάθμευσης. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου «Λοχία Αδάμου Αδάμου» με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα  04.12. Από  την  πυρκαγιά  το  όχημα  υπέστη εκτεταμένες  ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία  με την Αστυνομία.

(ΜΓ)