Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-05-2022 10:12

Συμμετοχή του βουλευτή, κ. Κωστή Ευσταθίου στις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου μεταβαίνει την Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 στο Δουβλίνο, για να συμμετάσχει, εκπροσωπώντας την κυπριακή αντιπροσωπία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ, που θα διεξαχθούν στις 30 και 31 Μαΐου 2022.

Κατά τη συνεδρία, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η ενσωμάτωση της διάστασης της ισότητας των φύλων στη μεταναστευτική πολιτική, η εξάλειψη της παιδικής φτώχειας στην Ευρώπη, ο εθισμός στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και το δικαίωμα σε άμβλωση στην Ευρώπη.

Τη Συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής θα προσφωνήσουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιρλανδίας κ. Seán Ó Fearghaíl, ο Πρόεδρος της Γερουσίας κ. Mark Daly, καθώς και ο Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Ιρλανδίας κ. Simon Coveney.

Στη Μόνιμη Επιτροπή της ΚΣΣΕ συμμετέχουν οι επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπιών, οι Αναπληρωματικοί Προέδροι της Συνέλευσης, οι Προέδροι των Επιτροπών και οι Προέδροι των Πολιτικών Ομάδων στη Συνέλευση.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)