Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-08-2022 10:54

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06.00 της 2ης Αυγούστου 2022 μέχρι και τις 06.00 της 3ης Αυγούστου 2022, ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές ,10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 11.40 χθες, λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Αθαλάσσας, στη Λευκωσία. Ένα όχημα μάρκας VW GOLG παρέκκλινε της πορείας του με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Ένα άτομο ηλικίας 28 ετών αποπαγιδεύτηκε από ομάδα διάσωσης των Πυροσβεστικών σταθμών Λευκωσίας, με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η ώρα 20.10 ψες, λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα με οπίσθια σύγκρουση μεταξύ δυο οχημάτων μάρκας Toyota Rush και όχημα μάρκας ISUZU διπλοκάμπινο, στην αερογέφυρα παρά τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού–Πάφου. Έγινε απεγκλωβισμός 5 ατόμων από ομάδα διάσωσης των πυροσβεστικών σταθμών Λεμεσού, με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων από το πρώτο όχημα και ακολούθως τοποθετήθηκαν σε φορεία και παραδόθηκαν σε 3 ασθενοφόρα για τη μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λεμεσού.

Η ώρα 21.10 ψες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στην περιοχή «Ορνίατης» του χωριού Μακούντα. Η πυρκαγιά είναι εντός της ζώνης πυροπροστασίας του Τμήματος Δασών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέβαλε με 3 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμα τους.

Η ώρα 23.53 ψες, λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Γεώργιου Γρίβα Διγενή, στην Λευκωσία. Μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού παρέκκλινε της πορείας της με αποτέλεσμα ο οδηγός να συρθεί στην άσφαλτο και να καταλήξει στο κάτω μέρος οχήματος που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Ένα άτομο αποπαγιδεύτηκε με τη χρήση ειδικής εξάρτυσης (αερόσακων) από ομάδα διάσωσης των πυροσβεστικών σταθμών Λευκωσίας και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η ώρα 03.27 το πρωί, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Jaguar, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από οικία στο Δήμο Στροβόλου. Από την πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Π.Υ. από το ιδιοκτήτη με τη χρήση πυροσβεστήρα το όχημα επηρεάστηκε στο μπροστινό μέρος. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε τελική κατάσβεση και επιθεώρηση. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΝΓ/ΙΚ)