Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-08-2022 11:49

Μουσική συναυλία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κύρου Πατσαλίδη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης

Η μουσική συναυλία «Απ’ τον Γαλάζιο Δούναβη στα κρυστάλλινα νερά της Μαραθάσας», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κύρου Πατσαλίδη, παρουσιάζεται στο Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Ένα συναπάντημα της ευρωπαϊκής κλασικής μουσικής με την ελληνική/κυπριακή παραδοσιακή μουσική. Tο Υφυπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη, σε μία και μοναδική καλλιτεχνική παράσταση, η οποία θα φέρει στα ορεινά θέρετρα της περιοχής Μαραθάσας την ποιοτική μουσική συνδέοντας τα μουσικά ακούσματα του κλασικού ρεπερτορίου με εκείνα της ελληνικής και κυπριακής παραδοσιακής μουσικής.

Ο Κύρος Πατσαλίδης είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες της Κύπρου, με διεθνή σταδιοδρομία. Πραγματοποιεί εμφανίσεις σε λυρικά θέατρα, αίθουσες συναυλιών και διεθνή φεστιβάλ. Το ρεπερτόριο του συμπεριλαμβάνει πάνω από 70 πρωταγωνιστικούς ρόλους της όπερας, oπερέττας και ορατορίου, μεταξύ των οποίων Μάκμπεθ, Ζερμόν, Ριγκολέττο, Γουλιέλμο, Ντόν Τζιοβάννι, Φίγκαρο, Μαρτσέλλο, Αλφιο, Μπελκόρε, Εσκαμίλιο κ.ά. Ο Κύρος Πατσαλίδης θα πλαισιώνεται από άλλους τρεις καταξιωμένους καλλιτέχνες και θα συνοδεύονται από επταμελή ορχήστρα. Πρόκειται για τους Ελένη Βουδουράκη (Μετζοσοπράνο), Γιάννη Χριστόπουλο (Τενόρος) και Γιάννη Χατζηλοΐζου (Μαέστρος/Ενορχηστρωτής/Πιανίστας). Το καλλιτεχνικό σχήμα θα παρουσιάσει μία ξεχωριστή συναυλία στη Μαραθάσα, στα πρότυπα των βιεννέζικων μουσικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στα αυτοκρατορικά ανάκτορα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει γνωστά αποσπάσματα με θέμα την αγάπη, τον έρωτα, το νερό, από τη Βιέννη μέχρι την Κύπρο. Θα παρουσιαστούν γνωστές μελωδίες και τραγούδια της δυναστείας των Στράους από τη βιεννέζικη οπερέτα, ναπολιτάνικες ερωτικές σερενάτες, ελληνικές οπερέτες και τραγούδια, Κατριβάνου, Ξηρέλλη, Ιωαννίδη, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκι και Α. Λυμπουρίδη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου 2022, ώρα 20.30, στον προαύλιο χώρο της Μονής Αγίου Ιωάννη Λαμπαδιστή στον Καλαπαναγιώτη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

(ΜΓ/ΙΚ)