Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-09-2022 15:46

Αντιπροσωπία της Βουλής θα συμμετάσχει στην 21η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ, στη Πράγα

Οι βουλευτές κ. Γιώργος Κάρουλλας, κ. Ζαχαρίας Κουλίας, κ. Αλέκος Τρυφωνίδης και κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου μεταβαίνουν μεθαύριο Κυριακή στην Πράγα, για να συμμετάσχουν στην 21η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2022. Η Διάσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Σόφη Τσουρή, η Ανώτερη Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών κα Όλγα Παλάτου και η Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Α’ κα Κρυστάλλω Αργυρίδου.

Τη Διάσκεψη θα απασχολήσουν θέματα, που αφορούν στη στήριξη και την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, στην πολιτική της ΕΕ για τη διεύρυνση και την επιτάχυνση της προενταξιακής στήριξης των υποψηφίων χωρών, καθώς και στην παραπληροφόρηση, τις υβριδικές απειλές και την κυβερνοάμυνα. Στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης θα διεξαχθεί επίσης ανταλλαγή απόψεων με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατο Εκπρόσωπο για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, κ. Josep Borrell, αναφορικά με θέματα επικαιρότητας και τις προτεραιότητες της ΕΕ στους τομείς της ΚΕΠΠΑ και της ΚΠΑΑ, με έμφαση στην Στρατηγική Πυξίδα της.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνάντηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. (GroupMed), κατά την οποία θα συζητηθούν οι γεωπολιτικές εντάσεις και ανακατατάξεις στην περιοχή της Μεσογείου.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)