Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-09-2022 14:47

Έναρξη νέου Προγράμματος διά Βίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Εξυπηρέτηση Επισιτιστικών Καταστημάτων στη Βιομηχανία Τυχερών Παιγνίων»

Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ανακοινώνει την έναρξη του νέου Προγράμματος διά Βίου Εκπαίδευσης με θέμα: «Εξυπηρέτηση Επισιτιστικών Καταστημάτων στη Βιομηχανία Τυχερών Παιγνίων». Το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει για πρώτη φορά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 και έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί λόγω της μεγάλης ζήτησης και ταυτόχρονα της έλλειψης κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού στην αγορά εργασίας.

Το ΥΠΑΝ προσβλέπει σε υψηλά ποσοστά εργοδότησης όσων επιλέξουν να φοιτήσουν στο Πρόγραμμα «Εξυπηρέτηση Επισιτιστικών Καταστημάτων στη Βιομηχανία Τυχερών Παιγνίων», αφού έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά βάσει των αναγκών που παρατηρούνται στην αγορά εργασίας και της εξειδίκευσης που απαιτείται στον τομέα.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα παρέχει εκπαίδευση σε δυο μέρη, διάρκειας 50 ωρών το καθένα.

Το Α΄ μέρος, με τίτλο: «Εξυπηρέτηση Επισιτιστικών Καταστημάτων» στοχεύει στην εκπαίδευση εργαζομένων που απασχολούνται στα τμήματα τροφίμων και ποτών. Μεταξύ άλλων, το Πρόγραμμα καλύπτει εκπαίδευση στα συστήματα καταγραφής πωλήσεων POS και υποστηρικτικών συστημάτων λειτουργίας Nordaq, στα υποστηρικτικά συστήματα λειτουργίας και πλάνο HACCP, στην παραγωγή προϊόντων, στις διαδικασίες σερβιρίσματος και εξυπηρέτησης πελατών, στην επικοινωνία με πελάτες, στη διαχείριση παραπόνων κ.ά., εξασφαλίζοντας την ορθή τήρηση των πλαισίων διασφάλισης ποιότητας και των ενδεδειγμένων διαδικασιών οργάνωσης και παραγωγής.

Το Β΄ μέρος, με τίτλο: «Πλαίσιο Λειτουργίας Φιλοξενίας εντός Καταστήματος Τυχερών Παιγνίων»,αξιοποιώντας το υπόβαθρο που εξασφαλίζει το Μέρος Α΄, στοχεύει στηνεκπαίδευση προσωπικού που επιθυμεί να απασχοληθεί στη βιομηχανία των τυχερών παιγνίων και περιλαμβάνει θέματα όπως την πολιτική σχετικά με τον έλεγχο της νομιμότητας των χρημάτων των παικτών, ξέπλυμα χρημάτων, πρακτική λειτουργία των καζίνο κ.ά.

Το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει στη Γ΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού και η προθεσμία υποβολής της αίτησης για εισδοχή είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Δήμο Χριστοδουλίδη, στα τηλέφωνα 25872059 ή 95113708.

 ΙΠ