Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-09-2022 15:54

Αθλητικό και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα SHE RUNS “Active Girls’ Lead” της ISF

Αναχώρησε χθες 12 Σεπτεμβρίου 2022 για τις Βρυξέλλες η αποστολή του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) για να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: SHE RUNS - “Active Girls’ Lead” της ISF (International School Sport Federation).

Το εν λόγω πρόγραμμα, είναι το μεγαλύτερο διεθνές πρόγραμμα που στόχο έχει να προωθήσει τη συμμετοχή και την ηγεσία κοριτσιών στον αθλητισμό, εισάγοντας καινοτόμες πρακτικές για την ισότητα των δύο φύλων και αναπτύσσοντας ένα δίκτυο νεαρών κοριτσιών με ηγετικά χαρακτηριστικά. Μέσα απ’ αυτό, προάγεται ο υγιεινός τρόπος ζωής και η ενδυνάμωση των κοριτσιών  να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους μέσα στον αθλητισμό και στα σχολεία.

Το πρώτο SHE RUNS πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 2019. Το 2022 πραγματοποιείται στις Βρυξέλες από τις 12 – 17 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 22 χωρών. Η Κύπρος συμμετέχει με ομάδα 11 μαθητριών/αθλητριών από τα αθλητικά σχολεία Παγκύπρια, 2 συνοδούς καθηγήτριες και την αρχηγό της αποστολής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. BE ACTIVE - THE RUN

4000 μ. τρέξιμο, 500 συμμετέχουσες και 2500 κορίτσια από τα σχολεία του Βελγίου.

2. DISCOVERINGCULTURE

Κυνήγι θησαυρού που περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα των Βρυξελών και επιφανείς γυναίκες της χώρας.

3. GETINSPIRED

Τέσσερις καταξιωμένες γυναίκες πρεσβευτές από διαφορετικές χώρες μοιράζονται τις ιστορίες τους και πώς πέτυχαν την καταξίωση στον αθλητισμό.

4. ENTREPRENEURSKILLS

40 κορίτσια που έχουν επιλεγεί απ’ όλες τις συμμετέχουσες χώρες θα σχεδιάσουν και θα συνεργαστούν για μελλοντικά προγράμματα προώθησης γυναικών στον αθλητισμό.

5. ADVOCATINGTOGETHER

Συνέδριο ισότητας των φύλων με σκοπό την ενθάρρυνση και ενδυνάμωση κοριτσιών.

ΙΠ