Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-09-2022 10:16

Διοργάνωση 9ης Υπουργικής Συνόδου για το Περιβάλλον και την Εκπαίδευση της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών στις 5-7 Οκτωβρίου 2022 – Λειτουργοί Σύνδεσμοι

Στις 5 – 7 Οκτωβρίου 2022, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», θα διεξαχθεί η 9η Υπουργική Σύνοδος για το Περιβάλλον και την Εκπαίδευση της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα «Κυκλική Οικονομία, Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και Αειφόρος Τουρισμός», η οποία έχει τεθεί υπό την υψηλή εποπτεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη (πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://nicosiaefe.gov.cy).  Η ευθύνη της διοργάνωσης έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη), με την υποστήριξη του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Στη Σύνοδο, η οποία θεωρείται το σημαντικότερο γεγονός του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε θέματα περιβάλλοντος, θα συμμετέχουν πέραν των 70 χωρών (56 χώρες μέλη της UNECE, όπως επίσης και μεγάλος αριθμός χωρών από τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή) με περίπου 1000 Εθνικούς Αντιπροσώπους. Με δεδομένο ότι πρόκειται για Υπουργική Σύνοδο, η οποία διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια, ένας σημαντικός αριθμός χωρών θα εκπροσωπηθεί σε Υπουργικό Επίπεδο με τους/τις Υπουργούς Παιδείας και Περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι λόγω του παγκόσμιου χαρακτήρα της Συνόδου, η τιμή για τη φιλοξενία της Συνόδου στην Κύπρο είναι μεγάλη, το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και ως εκ τούτου προϋποθέτει κοινή προσπάθεια και απαιτεί τη στήριξη όλων.

Κατά το πρότυπο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2012, η κάθε Εθνική Αποστολή που θα συμμετάσχει, θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα/μία λειτουργό, ο/η οποίος/οποία θα έχει την ευθύνη υποστήριξης της αποστολής που θα του/της ανατεθεί. Οι εν λόγω λειτουργοί, θα έχουν την ευθύνη συνοδείας των αποστολών, της μεταφοράς αιτημάτων των μελών της αποστολής που θα συνοδεύουν καθώς και της διασφάλισης της τήρησης του προγράμματος. 

Οι λειτουργοί-σύνδεσμοι θα πρέπει να έχουν:

- άριστη ή πολύ καλή γνώση Αγγλικών, ή/και Γαλλικών, ή/και Ρωσικών, ή/και άλλης ευρέως ομιλούμενης ξένης γλώσσας, με την οποία θα είναι σε θέση να επικοινωνούν με τα μέλη της αποστολή που θα συνοδεύουν.

- οργανωτικές και διαπολιτισμικές ικανότητες  

Στην παρούσα φάση υπάρχει άμεση ανάγκη για εξεύρεση κατάλληλων ατόμων για να αναλάβουν τον ρόλο λειτουργών συνδέσμων. Ως εκ τούτου, ενθαρρύνονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε δημόσια σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στην ομάδα λειτουργών-συνδέσμων. Στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν θα δοθεί άδεια από την εργασία τους για όσες μέρες θα απασχολούνται με τα θέματα του συνεδρίου, καθώς και πιστοποιητικό συμμετοχής. Οι Διευθύνσεις των σχολείων παρακαλούνται όπως ενημερώσουν το προσωπικό των σχολείων τους και διευκολύνουν τη συμμετοχή του.

Οι λειτουργοί-σύνδεσμοι θα απασχοληθούν κατά την προετοιμασία και την υλοποίηση του συνεδρίου τις ακόλουθες ημερομηνίες:

- 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2022, εκπαίδευση από τις 08:30-15:00

- 3 και 4 Οκτωβρίου, ωράριο αναλόγως της άφιξης της κάθε αποστολής

- 5-8 Οκτωβρίου, ωράριο διεξαγωγής του Συνεδρίου

Η εγγραφή των λειτουργών γίνεται με συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας στον σύνδεσμο https://forms.office.com/r/iJQG8uLVAy μέχρι τα μεσάνυκτα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2022 . Επιπλέον, για σκοπούς δημιουργίας του badge και ελέγχου από την Αστυνομία Κύπρου, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν μια πρόσφατη φωτογραφία (τύπου ταυτότητας) με ανοιχτόχρωμο φόντο στο: VassilisP@te.schools.ac.cy. Το όνομα του αρχείου να έχει τη μορφή name_surname π.χ. andreas_georgiou Οι ενδιαφερόμενοι/ες που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με τη Σύνοδο μπορείτε να επικοινωνείτε με την Εθνική Γραμματεία της Συνόδου, ηλεκτρ. ταχ.: nicosiaefe@cyearn.pi.ac.cy, τηλ.: +357 22402375/ +357 22402331. 

 

ΙΠ