Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2022 09:13

Οι βουλευτές κ. Νίκος Τορναρίτης και κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου θα συμμετάσχουν σε συνεδρίες Επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ)

Οι βουλευτές κ. Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής) και κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνουν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της Συνέλευσης, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2022. Τους βουλευτές θα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, κα Βενετία Αντωνιάδου.

Tη συνεδρία θα προσφωνήσουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, κα Ντόρα Μπακογιάννη. Την Επιτροπή θα απασχολήσουν θέματα όπως η ανάγκη περισσότερης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στο πλαίσιο της πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου και τα οφέλη της ενσωμάτωσης των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Επίσης, θα διεξαχθεί ακρόαση με εμπειρογνώμονες διεθνών οργανισμών για τη συμβολή του Συμβουλίου της Ευρώπης στην εφαρμογή του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για την ασφαλή, ομαλή και νόμιμη μετανάστευση και του Παγκόσμιου Συμφώνου για τους πρόσφυγες, ως απόρροια προηγούμενης έκθεσης του κ. Τορναρίτη, υπό την ιδιότητα του Εισηγητή της Επιτροπής για το θέμα αυτό.   

Η βουλευτής κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου θα μεταβεί ακολούθως στη Σμύρνη για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2022. Τη βουλευτή θα συνοδεύσει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας, θα συζητηθούν θέματα που άπτονται των εργασιακών δικαιωμάτων και της καταπολέμησης της παιδικής εργασίας, οι αρνητικές επιπτώσεις των ενόπλων συρράξεων στο περιβάλλον καθώς και στρατηγικές αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών καταστροφών.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)