Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-09-2022 14:52

Συμμετοχή του βουλευτή κ. Άριστου Δαμιανού στο Δημοκρατικό Φόρουμ Αθηνών

Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο (ΚΚΣ) κ. Άριστος Δαμιανού, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου του ΚΚΣ, μεταβαίνει αύριο στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο Δημοκρατικό Φόρουμ Αθηνών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 28 και 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Κύριο θέμα του Φόρουμ Αθηνών, που γιορτάζει φέτος δέκα χρόνια από την ίδρυση του, είναι οι προκλήσεις για τη δημοκρατία παγκόσμια και η εξεύρεση δραστικών λύσεων για την αντιμετώπισή τους. Θα συζητηθούν επίσης δυνατοί τρόποι για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών προς επίτευξη των στόχων της συμμετοχικής δημοκρατίας και της χρηστής διακυβέρνησης.

Στο Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και άλλων εταίρων, θα συμμετάσχουν ως κύριοι ομιλητές, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ursula Von der Leyen και ο πρώην Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-Moon.