Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-07-2018 14:23

Η Κύπρος συνδράμει με 64μελή αποστολή στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στην Ελλάδα

Αναχώρησε σήμερα, από το αεροδρόμιο Λάρνακας, με αεροσκάφος C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, 64μελής αποστολή για βοήθεια στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Ελλάδα.

Την αποστολή αποτελούν 20 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Κύπρου, 20 μέλη του Τμήματος Δασών, 20 μέλη της Πολιτικής Άμυνας και τέσσερα μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. Τα 45 μέλη και δύο πυροσβεστικά οχήματα αφίχθησαν στο αεροδρόμιο Ελευσίνας λίγο πριν από τις 13:00. Τα δέκα μέλη της Πολιτικής Άμυνας αναχώρησαν στις 10:30, με ιδιωτική  αεροπορική εταιρεία και στις 16:30 αναχωρούν εννέα μέλη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη αποστολή.

Τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας σύμφωνα με τις οδηγίες που τους εδόθησαν από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος θα επιχειρήσουν στην περιοχή Μάτι και το Τμήμα Δασών στην περιοχή Κινέτα.

Ομάδα 40 μελών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την Πολιτική Άμυνα και της Εθελοντικής Ομάδας Πυροσβεστών ΕΤΕΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να ανταποκριθούν εάν χρειαστεί.

(ΜΛ/ΣΧ)