Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2022 10:50

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης απηύθυνε ερώτηση στον Πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. Ignazio Cassis στο πλαίσιο προσφώνησής του στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ

Άρχισαν χθες στο Στρασβούργο οι εργασίες του 4ου μέρους της Συνόδου 2022 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Τις εργασίες της Ολομέλειας προσφώνησε ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. Ignazio Cassis, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις μελών της Συνέλευσης.

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης απηύθυνε ερώτηση εκ μέρους της Πολιτικής Ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όσον αφορά τη διαχρονική ουδετερότητα της Ελβετίας σε σχέση με την αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη και τους τρόπους που η ουδετερότητα αυτή λειτούργησε υποβοηθητικά στις προσπάθειες επίλυσης ή διαμεσολάβησης σε χρόνιες διενέξεις εντός και πέραν της Ευρώπης.

Στην απάντησή του, ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας ανέφερε ότι η ουδετερότητα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του και τηρείται απόλυτα. Ουδετερότητα, επισήμανε ο κ. Cassis, δεν σημαίνει αδιαφορία, αλλά, αντιθέτως, αυξημένη ευθύνη για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και ανάληψη δράσης σε επιμέρους τομείς.


(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)