Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-07-2018 15:40

Συνάντηση Επιτρόπου Προεδρίας με τον Υπουργό Διασποράς της Αρμενίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Υπουργό Διασποράς της Αρμενίας κ. Mkhitar Hayrapetyan, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για να παρευρεθεί στην εναρκτήρια τελετή του 9ου  Παγκόσμιου Συνεδρίου Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και τη Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακοί ισχυροί δεσμοί φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες και οι άριστες διμερείς πολιτικές σχέσεις.

Ακολούθως, ο Επίτροπος Προεδρίας και ο Υπουργός Διασποράς της Αρμενίας συζήτησαν θέματα που αφορούν στην πολυπληθή κυπριακή και αρμενική διασπορά, με έμφαση σε θέματα νεολαίας. Αποφασίστηκε η από κοινού προώθηση και υλοποίηση στοχευμένων δράσεων, οι οποίες περιλαμβάνονται και θα υλοποιηθούν στη βάση του Μνημονίου Συναντίληψης, που υπογράφτηκε πέρυσι στο Γιερεβάν της Αρμενίας, για συνεργασία σε θέματα διασποράς. Κεντρικό πυλώνα θα αποτελέσει η αξιοποίηση, ο συντονισμός και η κοινή δράση των οργανώσεων των δύο διασπορών στα σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων ανά τον κόσμο.

Επίσης, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε τον Υπουργό της Αρμενίας για θέματα που αφορούν στη  Θρησκευτική Ομάδα των Αρμενίων στην Κύπρο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στην Κύπρο και την προστασία και προώθηση της Ιστορίας και του πολιτισμού της. Ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η παροχή κάθε βοήθειας προς τους Αρμένιους συμπατριώτες μας βρίσκεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, προωθώντας μέτρα και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τον Υπουργό της Αρμενίας για το κυπριακό πρόβλημα, ενώ αναφέρθηκε, επίσης, στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, εκ μέρους της κατοχικής δύναμης, ειδικά αυτές που αφορούν στην άσκηση των θρησκευτικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων και στην καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς μας στα κατεχόμενα.

(ΡΜ/ΜΛ/ΣΧ)