Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-10-2022 14:55

Διοργανώθηκε στην Κύπρο το Εθνικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης για το 2022 με θέμα: “Έξι μήνες από την εφαρμογή της Οδηγίας Προσωρινής Προστασίας”

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείο Εσωτερικών, ως Εθνικό Σημείο Επαφής Κύπρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης, διοργάνωσε το ετήσιο Εθνικό Συνέδριο για το 2022 με θέμα: «Έξι μήνες από την εφαρμογή της Οδηγίας Προσωρινής Προστασίας».

Το συνέδριο διεξήχθη χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στη Λεμεσό και διοργανώθηκε από κοινού με το Εθνικό Σημείο Επαφής Λουξεμβούργου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης.

Το συνέδριο έδωσε σε κράτη μέλη και παρατηρητές του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες που απέκτησαν από την εφαρμογή της Οδηγίας για την Προσωρινή Προστασία 2001/55/EC.

Η Οδηγία Προσωρινής Προστασίας, η οποία εκδόθηκε μετά τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τέθηκε ομόφωνα σε εφαρμογή για πρώτη φορά από το Συμβούλιο της ΕΕ ως απάντηση στην άνευ προηγουμένου εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 με στόχο να προσφέρει γρήγορη και αποτελεσματική βοήθεια σε άτομα που διαφεύγουν του πολέμου στην Ουκρανία.

Εμπειρογνώμονες και συμμετέχοντες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Οργανισμούς της ΕΕ, διεθνείς οργανισμούς, κράτη μέλη πρώτης και δεύτερης γραμμής, καθώς και τρίτες χώρες συζήτησαν τρόπους συνέχισης της αντιμετώπισης του προβλήματος, συνθέτοντας τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τη μέχρι τώρα εμπειρία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΜΝ Κύπρου www.emncyprus.moi.gov.cy

 

(ΕΦυς/ΕΠ/ΣΧ)