Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-10-2022 12:26

Επιθεώρηση εργοταξίου από τον Δήμαρχο Λεμεσού, στο πλαίσιο του μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου στο κέντρο της Λεμεσού

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας κ. Νίκος Νικολαΐδης θα επιθεωρήσει αύριο Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 στις 08:30 π.μ.  το εργοτάξιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου Κέντρου Λεμεσού στον μικρό κυκλικό κόμβο επί των οδών Ναυαρίνου, Ελευθερίας και Φεϋζίτ Πασά.

Το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο του Κέντρου Λεμεσού έχει ως στόχο να προστατεύσει από τις πλημμύρες το ιστορικό κέντρο της πόλης μας και ιδιαίτερα την περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου και την περιοχή της οδού Ανεξαρτησίας.

Η αξία του Έργου ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ, έχει διάρκεια υλοποίησης περί τους 20 μήνες και χρηματοδοτείται από το ΣΑΛΑ και την κυπριακή Κυβέρνηση.  

Πρόκειται για ένα Έργο με εξαιρετικά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, εφόσον προνοεί την κατασκευή ενός εκτεταμένου δικτύου οχετών σε 27 οδούς στο κέντρο της Λεμεσού, πολλές από τις οποίες είναι κύριες εμπορικές οδοί με αυξημένη τροχαία κίνηση και εμπορική δραστηριότητα.

Το Έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο σχεδιασμό για συνολική αντιπλημμυρική προστασία της πόλης μας και μαζί με τα άλλα μεγάλα έργα που έχει ήδη δρομολογήσει το ΣΑΛΑ θα συμβάλει ουσιαστικά στην εξάλειψη του προβλήματος των πλημμυρών που ταλαιπωρούν το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού εδώ και πολλούς αιώνες.

Μετά το πέρας της επιθεώρησης των εργασιών, ο Δήμαρχος Λεμεσού θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στο χώρο του εργοταξίου.

(ΕΠ/ΕΧΡ)