Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-10-2022 12:08

Συμμετοχή εκπροσώπου του ΚΟΑΠ στη συνάντηση της ομάδας εργασίας του Learning Network, στις Βρυξέλλες

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022, συνάντηση της Ομάδας Εργασίας του Learning Network, στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχε εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων των κρατών μελών τόσο των Οργανισμών Πληρωμών όσο και των οργανισμών πιστοποίησης, καθώς και εκπροσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (DG Agri). Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκε το αναθεωρημένο προσχέδιο της Κατευθυντήριας Οδηγίας 2 για τον ετήσιο έλεγχο πιστοποίησης των λογαριασμών των Οργανισμών Πληρωμών.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στη διαδικασία την οποία καλούνται οι οργανισμοί πιστοποίησης να ακολουθήσουν για τον έλεγχο του συστήματος διακυβέρνησης των Οργανισμών Πληρωμών καθώς και στον έλεγχο της ορθότητας της Ετήσιας Έκθεσης  Επιδόσεων. Η Ετήσια Έκθεση Επιδόσεων, η οποία θα δημοσιοποιείται στο κοινό, αποτελεί καινούργια απαίτηση του θεσμικού πλαισίου της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

(ΕΠ/ΕΧΡ)