Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-10-2022 12:34

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Μεξικού στη Βουλή των Αντιπροσώπων είχε συνάντηση (διαδικτυακά) με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Μεξικού-Κύπρου στη Βουλή του Μεξικού 

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Μεξικού στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Χάρης Γεωργιάδης, είχε χθες διαδικτυακή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Μεξικού-Κύπρου στην Βουλή του Μεξικού κ. Klaus Uwe Ritter Ocampo. 

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις Κύπρου-Μεξικού και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. 

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση αρχών που τηρεί το Μεξικό όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, θέση που επαναβεβαίωσε ο κ. Ocampo.

Υπογραμμίστηκε, εξάλλου, εκατέρωθεν η σημασία ανάπτυξης συνεργιών τόσο στο διμερές όσο και στο πολυμερές επίπεδο, ειδικότερα στο πλαίσιο των τρεχουσών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα.

Τέλος, στα πλαίσια της άσκησης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας εκφράστηκε η κοινή επιθυμία για καθιέρωση δομημένης συνεργασίας μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, ιδιαίτερα μέσω ενισχυμένων ανταλλαγών.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)