Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-10-2022 16:30

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης

Ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη, σήμερα στην Ελληνική Πρεσβεία, στην ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης:

 «Γιορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το εθνικό έπος του 1940. Με εθνική υπερηφάνεια ατενίζουμε την ελληνική σημαία να κυματίζει, τη σημαία του έθνους μας και δίπλα της τη σημαία του κυπριακού κράτους μας. Πάνε οι δυο μαζί. Πάμε πάντα μαζί!

Αφού και το 1940 οι Έλληνες της Κύπρου πολέμησαν μαζί με όλο τον Ελληνισμό, είτε με τον ελληνικό στρατό είτε στο Κυπριακό Σύνταγμα, με τους Βρετανούς. Πάμε μαζί, πάντα μαζί στα κρίσιμα και στα καίρια. Και ω του θαύματος, ω του κανόνος! Όταν οι Έλληνες πολέμησαν για την εθνική ελευθερία μας και αντιπάλεψαν με θάρρος και νίκησαν το θεριό του ολοκληρωτισμού, μαζί πολέμησαν και κέρδισαν τις αρχές και τις αξίες του κόσμου όλου. Αρχές που τώρα πια θεμελιώνουν την Ενωμένη Ευρώπη.

Διότι, όπως το έχει γράψει ο Οδυσσέας Ελύτης. «ερχόμαστε από μακριά». Γιατί μετά τρεις χιλιάδες χρόνια ο ίδιος λαός, εμείς, στην ίδια γη, στους ίδιους τόπους, εξακολουθεί να ομιλεί την ίδια γλώσσα. Αυτό πρέπει να είναι το σχολείο μας, τέτοια η παιδεία μας.

Το είδαμε σήμερα στα μάτια των παιδιών μας, την περηφάνια αυτή και το φιλότιμο που είναι το φως για το μέλλον μας. Φως που θα οδηγήσει και για την απελευθέρωση των κατεχομένων εδώ, στην ιδιαίτερη πατρίδα μας».  

ΙΠ