Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-07-2018 09:35

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 26ης Ιουλίου 2018 μέχρι και τις 06:00 της 27ης  Ιουλίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 34 κλήσεις για βοήθεια, 18 πυρκαγιές, δεκατέσσερις ειδικές εξυπηρετήσεις και σε δύο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 08:44 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ιδιωτική κατοικία στην οδό Κώστα Καρυωτάκη, στα Κάτω Πολεμίδια, στην Λεμεσό. Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή από γείτονες. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 09:45. Από την πυρκαγιά εγκλωβίστηκε στην κατοικία ένα αγόρι 12 χρονών. Πυροσβέστης, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και βρισκόταν στο μέρος του επεισοδίου,  τοποθέτησε κλίμακα εξωτερικά και εισήρθε στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο μικρός μέσω ανοικτού παραθύρου. Καθότι οι χώροι της κατοικίας ήταν κατακλυσμένοι από καπνό και θερμά αέρια, και ήταν αδύνατη η διάσωσή του, παρέμεινε με το παιδί στον χώρο του δωματίου του μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Με την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε παραβίαση πλευρικής γυάλινης πόρτας στο ισόγειο της κατοικίας και παράλληλα με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έγινε εξαερισμός και διάσωση του ανήλικου μέσω του κλιμακοστασίου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στην κουζίνα, στο ισόγειο της διώροφης οικοδομής, από ελαττωματική ηλεκτρική συσκευή, η οποία βρισκόταν σε λειτουργία και επεκτάθηκε στους πάγκους της κουζίνας.  Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού από τα βυτία των οχημάτων και χρήση αναπνευστικών συσκευών.

Η ώρα 10:57 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά βορειοανατολικά του χωριού Πάχνα, παρά το εκκλησάκι της Άγιας Μαρίνας. Από την πυρκαγιά εκκενώθηκαν προληπτικά τρεις ιδιωτικές κατοικίες βόρεια του χωριού, η μία εκ των οποίων κινδύνευσε  άμεσα. Άμεσα επίσης κινδύνευσε και το εκκλησάκι της Αγία Μαρίνας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν έντεκα επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και πέντε συνολικά εναέρια μέσα. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου πέντε εκταρίων από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, αμπέλια και αριθμό αμυγδαλιών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή για επιφυλακή. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΛ)