Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-12-2022 10:12

Διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές 2023

Πληροφορίες προς τα Μέσα Ενημέρωσης 

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές 2023, θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, μεταξύ των ωρών 8.00 - 12μ. Τα Μέσα Ενημέρωσης (ΜΕ) που επιθυμούν να την καλύψουν πληροφορούνται για τα ακόλουθα:

Προσέλευση και στάθμευση

Τα ΜΕ θα πρέπει να προσέλθουν στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία το αργότερο μέχρι τις 7.15. Τα οχήματα θα μπορούν να σταθμεύουν στον χώρο έξω από το Συνεδριακό Κέντρο.

Κάλυψη άφιξης υποψηφίων

Η κάλυψη της άφιξης των υποψηφίων στην είσοδο του στεγασμένου διαδρόμου του Συνεδριακού Κέντρου Φιλοξενία θα είναι ανοικτή για όλα τα ΜΕ, τα οποία θα βρίσκονται σε ειδικά διαμρφωμένο χώρο στις δύο πλευρές του διαδρόμου. Στα σημεία αυτά θα υπάρχουν, επίσης, τηλεοπτικές οθόνες έτσι ώστε τα ΜΕ να έχουν εικόνα της κύριας διαδικασίας στην αίθουσα «Ζήνων Κιτιεύς».

Δεν θα επιτρέπονται δηλώσεις από τους υποψηφίους κατά την άφιξη τους.

Χώροι διεξαγωγής διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων

Η κύρια διαδικασία θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Ζήνων Κιτιεύς». Στην αίθουσα θα υπάρχει χώρος ειδικά διαμορφωμένος για τους εκπροσώπους των ΜΕ, με σύνδεση wifi και θέσεις εργασίας, ενώ έχει καθοριστεί σημείο για τους φωτογράφους, μπροστά από την εξέδρα.

Η διαδικασία προβλέπει την είσοδο των υποψηφίων και των οικογενειών τους στην αίθουσα και τον έλεγχο των εγγράφων από τη Γραμματεία. Ακολούθως, οι υποψήφιοι θα ανεβαίνουν στην εξέδρα για να υποβάλουν την υποψηφιότητα τους και να προβούν σε σύντομες δηλώσεις. Για σκοπούς τήρησης των στενών χρονοδιαγραμμάτων, οι υποψήφιοι στο σημείο αυτό δεν θα δέχονται ερωτήσεις.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα αποχωρούν και, αν το επιθυμούν, θα έχουν την ευχέρεια να προβαίνουν σε πρόσθετες δηλώσεις στη διπλανή αίθουσα «Πενταδάκτυλος». Το ίδιο ισχύει και για τους αρχηγούς κομμάτων.

Διευθετήσεις τηλεοπτικής κάλυψης κύριας διαδικασίας

Το ΡΙΚ θα καλύψει ζωντανά την κύρια διαδικασία στην αίθουσα «Ζήνων Κιτιεύς» και θα λειτουργήσει ως «pool», παρέχοντας σήμα στα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια. Ως εκ τούτου, οι κινηματογραφιστές του ΡΙΚ θα είναι οι μόνοι που θα εισέλθουν στην αίθουσα αυτή. Οι δημοσιογράφοι των υπολοίπων καναλιών θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία αλλά χωρίς κάμερα.

Σημείο επαφής ΡΙΚ:

Πανίκος Νικολάου (τηλ.:99468062, email: panicos.nicolaou@cybc.com.cy)

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα «Πενταδάκτυλος» θα επιτρέπονται δηλώσεις, τις οποίες τα ΜΕ θα μπορούν να καλύψουν με κάμερα, καθώς και υποβολή ερωτήσεων.

Σε όλους τους χώρους ενδιαφέροντος Λειτουργοί του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) θα καθοδηγούν και θα εξυπηρετούν τα ΜΕ, τα οποία παρακαλούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις τους για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Σημεία επαφής ΓΤΠ:

Αναστασία Αδαμίδου (τηλ.: 99456021, email: aadamidou@pio.moi.gov.cy)

Μαρία Παττούρα (τηλ.: 99567025, email: mpattoura@pio.moi.gov.cy)

(ΑΑ/ΜΓ)