Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-01-2023 12:41

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Υποβολή υποψηφιότητας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Υποβλήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023, οι υποψηφιότητες για τις Προεδρικές Εκλογές 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε τα ακόλουθα: «Φίλες και φίλοι καλημέρα σας και καλή και ευλογημένη χρονιά. Όλους αυτούς τους μήνες μίλησα με τον κυπριακό λαό, άκουσα πολύ προσεκτικά τις έγνοιες, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες του για την αυριανή διακυβέρνηση του τόπου. Στη βάση αυτών των συζητήσεων, εκπόνησα με τη συνεισφορά δεκάδων άξιων συνεργατών ένα σύγχρονο πρόγραμμα διακυβέρνησης που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κυπριακής κοινωνίας, που θα επιφέρει τομές και μεταρρυθμίσεις βελτιώνοντας την καθημερινότητα του συνόλου του κυπριακού λαού και δίνοντας προοπτική και ελπίδα σε όλους. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συμμετοχή και τη στήριξη χιλιάδων συμπατριωτών μας, κάθε ηλικίας, ιδεολογικής, κομματικής και κοινωνικο-οικονομικής προέλευσης, από όλες τις πόλεις και τα χωριά της Κύπρου μας. Εισπράττω καθημερινά, ως επικεφαλής της μεγαλειώδους προσπάθειας ανανέωσης, τη θερμή και ειλικρινή υποστήριξη χιλιάδων συμπολιτών μας και είμαι για αυτό τον λόγο ιδιαίτερα ευγνώμων.

Πιστεύω βαθύτατα και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον που έρχεται και μας αξίζει. Είναι αυτό που δικαίως απαιτεί η κοινωνία, που μας ζητά να κάνουμε πράξη, με ενότητα και ευρύτερη συνεργασία. Αυτό επιβάλλουν και οι συνθήκες διεθνώς, αλλά και στην Ευρώπη. Οι καιροί απαιτούν συνενώσεις και πολιτικές συγκλίσεις. Το απαιτούν, επίσης, οι εθνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με την έξαρση του αναθεωρητισμού της Τουρκίας στην Κύπρο, στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Είμαι πανέτοιμος για την αυριανή διακυβέρνηση της χώρας, σχηματίζοντας κυβέρνηση ευρείας αποδοχής που θα υλοποιήσει το φιλόδοξο πρόγραμμά μας, για να επιφέρει τομές και αλλαγές για τις οποίες θα είναι περήφανος ο κυπριακός λαός.

Στην τελική ευθεία προς τις Προεδρικές Εκλογές, με μεγάλη αισιοδοξία, παραμένω προσηλωμένος στην επόμενη μέρα που πρέπει να μας βρει όλους, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και προτίμησης υποψηφίου, ενωμένους. Ο λόγος μου θα συνεχίσει να είναι συνενωτικός, μακριά από προσπάθειες για πόλωση, διαχωριστικές γραμμές και προσεγγίσεις που δεν βοήθησαν ποτέ τη χώρα μας να προχωρήσει μπροστά. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών. Είναι η ώρα όλων των Κυπρίων, των πολλών και όχι των λίγων, των συνενώσεων και όχι των αποκλεισμών. Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες, και ειδικά τους νέους μας, να συμμετάσχουν στις Προεδρικές Εκλογές. Προχωρούμε μαζί, με τόλμη και αποφασιστικότητα, για να κάνουμε πράξη αυτό που μπορούμε και μας αξίζει. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο, έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό για να πετύχουμε μια Κύπρο καλύτερη, μια πατρίδα επανενωμένη, που να προσφέρει συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της, σε όλες τις κοινότητες και τις θρησκευτικές ομάδες.

Φίλες και φίλοι σας ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη, για τη δύναμη που μου δώσατε, για τη δύναμη που μου δίνετε καθημερινά. Σήμερα, ένα μήνα πριν τις εκλογές, βρισκόμαστε στην αφετηρία μια πορείας ανανέωσης της χώρας μας και τώρα, μέσα από τη συνένωση δυνάμεων, πάμε δυναμικά για το μέλλον που μας αξίζει. Ένα μέλλον που θα είναι πιο ελπιδοφόρο για τα παιδιά όλων μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

 

(ΜΒ)