Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-01-2023 09:01

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο τετραήμερο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τετραήμερο από τις 06.00 της 5ης Ιανουαρίου 2023 μέχρι και τις 06.00 της 9ης Ιανουαρίου 2023 ανταποκρίθηκε σε 109 κλήσεις για βοήθεια, 63 πυρκαγιές, 36 ειδικές εξυπηρετήσεις και 10 ψευδείς κλήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 8ης Ιανουαρίου 2023 μέχρι και τις 06.00 της 9ης Ιανουαρίου 2023 ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια, 14 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 16.27 χθες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε βαλβίδα κυλίνδρου υγραερίου χωρητικότητας 200kg που προμήθευε δυο λεβητοστάσια θέρμανσης και βρισκόταν σε αυλή ιδιωτικής οικίας στην Κοινότητα Αγίας Άννας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς της Λάρνακας και της ΕΜΑΚ. Τηρήθηκαν όλες οι επιχειρησιακές διαδικασίες και έγινε ψύξη του κυλίνδρου και κατάσβεση της πυρκαγιάς με χρήση αυλού εδάφους και χειροκίνητων αυλών. Έγινε συνεχής μεταφορά νερού με πλαγιογραμμές νερού από γειτονικό υδροστόμιο και με τη χρήση των 2 βυτιοφόρων οχημάτων. Οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας προέβησαν σε μερική ανάκληση προσωπικού από την επερχόμενη εναλλαγή για κάλυψη των αναγκών τους. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας και την Αστυνομία.

Η ώρα 03.35 σήμερα το πρωί λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας FIAT, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή οικίας σε ανοικτό χώρο στην πόλη της Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από τον πυροσβεστικό σταθμό Πάφου. H πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον ιδιοκτήτη με τη χρήση νερού. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε τελική κατάσβεση και επιθεώρηση. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η μπογιά εξωτερικά ολόκληρου σχεδόν του οχήματος. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΝΓ/ΕΧΡ)