Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-01-2023 17:49

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου σε επιτελείο Μαυρογιάννη και ΑΚΕΛ

Να ξεκινήσουμε με ένα απλό ξεκαθάρισμα για το ΑΚΕΛ και το επιτελείο Μαυρογιάννη: Το Ευρωβαρόμετρο που επικαλούνται, καταγράφει τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες των πολιτών. Τα στατιστικά στοιχεία που επικαλείται η Κυβέρνηση και επιλέγουν να αγνοούν, είναι ακλόνητα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία δεν ανατρέπονται με αφορισμούς προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Αν διάβαζαν χωρίς παρωπίδες τα δεδομένα, θα διαπίστωναν πως η χώρα μας, έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες ανεργίας σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα στο περίπου 6% σε σύγκριση με 17% που παρέδωσαν.

Η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη (6%), σε σύγκριση με ύφεση 7% που παρέδωσαν. Και επειδή τις φτωχές τους επιδόσεις τις πληρώνουν οι πολίτες, το ποσοστό κινδύνου φτώχειας το 2013 βρισκόταν στο 28%, ενώ με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία ανέρχεται πλέον στο 17%. 

Τα όσα ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε δεν είναι ψυχροί αριθμοί. Αφορούν τον διπλανό και τη διπλανή μας που δεινοπάθησαν με τις πολιτικές του ΑΚΕΛ.

Ακόμη, εάν διάβαζαν χωρίς παρωπίδες το πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο θα διαπίστωναν πως η ανησυχία των πολιτών για τις αυξημένες τιμές προϊόντων, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, διαχέεται σε όλη την Ευρώπη με ποσοστά που υπερβαίνουν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το 90%!  

Στην Ιταλία, η ανησυχία διατυπώνεται από το 98%, στη Γερμανία από το 93%, στο Βέλγιο από το 95% κ.ο.κ.

Και είναι πολύ λογικό καθώς ζούμε σε μία από τις πιο ταραγμένες περιόδους στη σύγχρονη Ιστορία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Οι πολίτες θέλουν διακυβέρνηση που θα συνεχίσει να παρέχει ασφάλεια αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα, και όχι με λαϊκισμούς, τα όσα τους ανησυχούν.

(ΡΜ/ΣΧ)