Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-02-2023 14:15

Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν Υπουργείο Γεωργίας και ΤΕΠΑΚ

Το Τμήμα Μετεωρολογίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης και Γεω-περιβάλλοντος (Ερευνητικό Κέντρο Ερατοσθένης) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε χθες, 20 Φεβρουαρίου 2023, στον Σταθμό Ραδιοβολήσεων Αθαλάσσας.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε, εκ μέρους του Τμήματος Μετεωρολογίας, από τον Διευθυντή του, Δρ. Κλεάνθη Νικολαΐδη και εκ μέρους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου από τον καθ. Διόφαντο Χατζημιτσή.

Το Μνημόνιο, το οποίο επισημοποιεί την υπάρχουσα, μεταξύ των δύο Οργανισμών συνεργασία, στοχεύει στην αμοιβαία χρήση των υποδομών, των πόρων και των ερευνητικών δεδομένων. Στο πλαίσιο του Μνημονίου, οι δύο Οργανισμοί θα αναπτύξουν κοινές ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς επίσης θα διοργανώσουν  κοινές εκδηλώσεις σχετικού περιεχόμενου.

Το Μνημόνιο δεν είναι μια νέα αρχή, αλλά έρχεται να επισημοποιήσει και να ενισχύσει την ήδη πολύ εποικοδομητική συνεργασία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και ειδικότερα του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Η συνεργασία των δύο Οργανισμών, που επισημοποιήθηκε μέσω του Μνημονίου, αποτελεί φυσική εξέλιξη, η οποία στηρίζεται στην αμοιβαία εξωστρέφεια των δύο Οργανισμών που έχουν ταυτόχρονα κοινές ανησυχίες. Η επίσημη πλέον συνεργασία των δύο Οργανισμών, παρόλη τη διαφορετικότητα της αποστολής τους, θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνέργειας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αποτελεί το κοινό τους όραμα.

(ΕΠ/ΣΧ)