Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-02-2023 15:20

Προκήρυξη θέσης δασκάλου/ας στο Ευρωπαϊκό Σχολείο «Βρυξέλλες ΙΙΙ»

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαιδευτικής υπηρεσίας με πενταετή τουλάχιστον υπηρεσία σε δημόσιο σχολείο, για την απόσπαση ενός/μιας δασκάλου/ας στο ελληνόφωνο τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Σχολείου «Βρυξέλλες ΙΙΙ». Η απόσπαση θα είναι διάρκειας ενός σχολικού έτους (από 1 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι 31 Αυγούστου 2024), με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι και για εννιά (9) χρόνια.

Η απόσπαση θα γίνει με πράξη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ), ύστερα από εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, η οποία θα βασίζεται στα αποτελέσματα συνέντευξης, στην οποία θα κληθούν οι υποψήφιοι/ες που θα πληρούν τα κριτήρια. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τους πιο πρόσφατους κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Σχολείων για προσωπικό που αποσπάται στα Σχολεία αυτά (Regulations for Members of the Seconded Staff of the European Schools) μέσω της ιστοσελίδας των Ευρωπαϊκών Σχολείων https://www.eursc.eu/en. Σημειώνεται, επίσης, ότι οι υποψήφιοι/ες είναι σημαντικό να ενημερώνονται συχνά από την εν λόγω ιστοσελίδα σχετικά με τους κανονισμούς λειτουργίας καθώς προκύπτουν συχνές αλλαγές και τροποποιήσεις.

Σύμφωνα με τους προαναφερόμενους κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Σχολείων, απαιτούμενα προσόντα για τη θέση αποτελούν αναγνωρισμένο στην Κύπρο Πανεπιστημιακό Δίπλωμα ή Τίτλος ή ισότιμο προσόν, σύμφωνα με τα Σχέδια Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη θέση δασκάλου/ας, καθώς και πολύ καλή γνώση μίας ακόμη κοινοτικής γλώσσας. Επιπρόσθετα, επιθυμητή είναι η καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας, η οποία είναι η επίσημη γλώσσα του Ευρωπαϊκού Σχολείου «Βρυξέλλες ΙΙΙ». Μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος θα θεωρηθεί ως επιπρόσθετο προσόν.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν ιδιόχειρη αίτηση με επισυναπτόμενη επιστολή και σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο πρότυπο του Europass (https://europa.eu/europass/en), στην ηλεκτρονική διεύθυνση dde@moec.gov.cy από τις 22 Φεβρουαρίου 2023 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2023 στις 12:00 το μεσημέρι.    

Τέλος, σημειώνεται ότι η περίοδος υπηρεσίας των εκπαιδευτικών στο πιο πάνω Σχολείο, θα θεωρείται υπηρεσία στη θέση που κατέχουν.

ΙΠ