Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2023 18:30

Χαιρετισμός Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππου Χατζηζαχαρία στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Με ιδιαίτερη τιμή αναλαμβάνω από σήμερα τη θέση του πολιτικού προϊστάμενου του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Θέλω να διαβεβαιώσω τον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος μου εμπιστεύεται ένα τόσο σημαντικό χαρτοφυλάκιο για την τεχνολογική ανάπτυξη του τόπου μας, πως θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών του.

Θα καταβάλουμε τα μέγιστα των δυνατοτήτων μας να φέρουμε εις πέρας την αποστολή του Υφυπουργείου αλλά και την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα του νέου Προέδρου.

Η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη και οι προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, απαιτούν να φέρουμε την Κύπρο σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο όσο αφορά στην έρευνα, την καινοτομία αλλά και το μεγάλο στοίχημα της μετάβασης προς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Είναι η ώρα να δώσουμε το έναυσμα της νέας ψηφιακής εποχής προς το καλώς νοούμενο συμφέρον των συμπολιτών μας, των επιχειρήσεων αλλά και της πατρίδας μας. Στόχος μας είναι κάνουμε την Κύπρο πρωταγωνιστή των τεχνολογικών εξελίξεων δίνοντας ισχύ στην έρευνα και στην καινοτομία.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως, ότι πρόκειται για ένα νεοσύστατο Υφυπουργείο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που επέφερε η πανδημία του Covid-19, ως εκ τούτου αφήνουμε πίσω τυχόν προβλήματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν, τα οποία όμως έχω σκοπό να εντοπίσω και να μελετήσω ούτως ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Ασφαλώς, αφετηρία για την προσπάθεια που θα καταβάλουμε συλλογικά, είναι τα πρώτα σημαντικά βήματα που έχει επιτελέσει ο προκάτοχος μου, ο αγαπητός Κυριάκος Κόκκινος μαζί με το εξαίρετο προσωπικό του Υφυπουργείου. Με τον κ. Κόκκινο έχουμε ήδη κάνει μια ενδελεχή συζήτηση επί των θεμάτων του Υφυπουργείου. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Διευθυντή κ. Στέλιο Χειμώνα, με τον οποίο επίσης είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση επί των θεμάτων και με τον οποίο προσδοκώ μια άριστη συνεργασία.

Όπως επίσης προσδοκώ, ως Υφυπουργείο, να αναπτύξουμε μια άριστη συνεργασία και με τα υπόλοιπα Υπουργεία.

Αγαπητέ Κυριάκο Κόκκινε,

Θερμή μου παράκληση, να μη διστάσεις να μοιραστείς μαζί μας τις εισηγήσεις σου, τις απόψεις σου αλλά και τους προβληματισμούς σου. Παραμένεις σημαντικός στο δύσκολο έργο που καλούμαστε να συνεχίσουμε.

Σου εύχομαι από καρδιάς καλή ξεκούραση, κάθε επιτυχία στα επόμενα σου βήματα και υγεία σε εσένα και στην οικογένειά σου.

(ΜΓ/ΝΓ)