Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-03-2023 09:28

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου θα συμμετάσχει σε συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στο Παρίσι

Ο βουλευτής κ. Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, μεταβαίνει στο Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρίες της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Επιστημών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της ΚΣΣΕ οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Μαρτίου 2023. Τον κ. Ευσταθίου θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο κ. Ευσταθίου ως Εισηγητής για το θέμα της εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), θα παρουσιάσει την 11η έκθεση της Επιτροπής για το θέμα. Σε αυτήν περιλαμβάνονται ψήφισμα και σύσταση, που αναμένεται να υιοθετηθούν κατόπιν συζήτησης, στην Επιτροπή. Ο κ. Ευσταθίου θα παρουσιάσει επίσης εισαγωγικό μνημόνιο για τους ισχυρισμούς περί συστηματικών βασανιστηρίων και της απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας σε χώρους κράτησης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Την Επιτροπή θα απασχολήσουν επίσης θέματα, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΑΔ) και τα συντάγματα των κρατών μελών καθώς και οι νομικές πτυχές της πρόσβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ΕΣΑΔ.

Στην Επιτροπή Πολιτισμού, Παιδείας, Επιστημών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η συμβολή των ιστορικών και άλλων μνημείων στην προώθηση της δημοκρατίας και της ιθαγένειας, η αντιμετώπιση της καταστροφής της πολιτιστικής ταυτότητας σε περιόδους πολέμου και σε συνθήκες ειρήνης και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι της κλιματικής αλλαγής.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)