Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-03-2023 13:16

O βουλευτής κ. Ανδρέας Πασιουρτίδης απηύθυνε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου επ’ ευκαιρία της «Ημέρας της Μεσογείου»

 

Ο βουλευτής κ. Ανδρέας Πασιουρτίδης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ), απηύθυνε χθες βράδυ βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Συνέλευσης, επ’ ευκαιρία της «Ημέρας της Μεσογείου», η οποία καθιερώθηκε να τιμάται στις 21 Μαρτίου. Κεντρικό θέμα της φετινής «Ημέρας της Μεσογείου» είναι  η καταπολέμηση του περιβαλλοντικού εγκλήματος, το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τη Συνέλευση, λόγω των σοβαρώναρνητικών επιπτώσεών των περιβαλλοντικών εγκλημάτων στο περιβάλλον, στην ανθρώπινη υγεία και στις οικονομίες των μεσογειακών χωρών.

Στο μήνυμά του, ο κ. Πασιουρτίδης επισήμανε ότι κάθε συμπεριφορά που προκαλεί την ουσιαστική υποβάθμιση του φυσικού μας οικοτόπου, συνιστά περιβαλλοντικό έγκλημα και υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη περαιτέρω συντονισμένης δράσης για την καταπολέμησή του.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που είναι ιδρυτικό μέλος της ΚΣΜ, σημείωσε ο κ. Πασιουρτίδης, στηρίζει ενεργά τις περιφερειακές δράσεις της ΚΣΜ, με στόχο την εναρμόνιση, αναθεώρηση και ενίσχυση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την καταπολέμηση του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος, περιλαμβανομένων των εγκλημάτων που επηρεάζουν το περιβάλλον. Η προώθηση σε συστηματική βάση και η συνεχής ενδυνάμωση της περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας, σε εκτελεστικό και επιχειρησιακό επίπεδο, τόνισε ο κ. Πασιουρτίδης, είναι απαραίτητη για τον αποτελεσματικό εντοπισμό και την επιτυχή δίωξη και καταδίκη όλων των περιβαλλοντικών εγκλημάτων.

Καταληκτικά, ο κ. Πασιουρτίδης υπογράμμισε ότι η «Ημέρα της Μεσογείου», την οποία καθιέρωσε η ΚΣΜ, αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης του σημαντικού ρόλου των κοινοβουλίων  στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του περιβαλλοντικού εγκλήματος, αλλά και της ανάγκης περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων σε καίρια για τη Μεσόγειο ζητήματα.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)