Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-03-2023 09:51

Πραγματοποιήθηκε χθες η 2η διάλεξη της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών με θέμα την Αμμόχωστο

Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών πραγματοποίησε χθες, 22 Μαρτίου 2023, τη δεύτερη της σειράς διαλέξεων «Μείζονες Προκλήσεις – Διαλέξεις για καίρια ζητήματα της εποχής μας», με θέμα «ΕΝΘΥΜΙΟΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ Εσωτερική ‘επίσκεψις’ στην Αμμόχωστο Βασιλεύουσα», στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ομιλητής ήταν ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Ιδρυτικό Μέλος της Ακαδημίας και  συντονιστής της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Τάξης των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ακαδημίας, Καθηγητής Κυριάκος Δημητρίου.

Σημειώνεται ότι  η πρώτη διάλεξη με θέμα «Μάθηση και εκπαίδευση το 2050: Θα υπάρχουν δάσκαλοι;» είχε εισηγητή τον Πρόεδρο της Ακαδημίας, Καθηγητή Ανδρέα Δημητρίου, και συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας, Καθηγητή Αχιλλέα Κ. Αιμιλιανίδη.

Οι  διαλέξεις αυτές της Ακαδημίας  είναι ανοικτές για το κοινό και σκοπό έχουν να προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για τον ρόλο της επιστήμης, των γραμμάτων  και της τέχνης στην επίλυση κοινωνικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και η εποχή μας.

(ΕΠ/ΣΧ)