Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-03-2023 15:05

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπία της Εθνικής Σχολής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπία της  Εθνικής Σχολής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιεί εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο πολιτειακό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη σαφή διάκριση των εξουσιών.  Ειδικότερα, η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στον πολιτικό ρόλο και στις αρμοδιότητες της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπογραμμίζοντας τις ιδιαιτερότητες του κυπριακού Συντάγματος, ένεκα του δικοινοτικού χαρακτήρα του και της εφαρμογής του στο πλαίσιο του δικαίου της ανάγκης. Η Πρόεδρος της Βουλής έκανε, επίσης ιδιαίτερη μνεία στις δράσεις που αναπτύσσει το σώμα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

Αναφερόμενη στην παρούσα κατάσταση όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την αδήριτη ανάγκη εξόδου από το τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει η διαπραγματευτική διαδικασία, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, στην οποία προσκρούουν οι όποιες προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος.

Όσον αφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε, ότι αποτελεί κατεξοχήν ζήτημα κατάφορης παραβίασης των αρχών του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ιδίων παραβιάσεων, τόνισε, που υφίσταται η Κύπρος εδώ και σαράντα εννέα χρόνια, συνεπεία της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε το έργο που επιτελείται από την Εθνική Σχολή Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας και επιβεβαίωσε την αγαστή συνεργασία και τη διαχρονική σύμπλευση Ελλάδας και Κύπρου, με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας των δύο κρατών.

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε σε ερωτήσεις των μελών της αντιπροσωπίας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)