Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-03-2023 10:04

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, είχε τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023, στο Υπουργείο, συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Όρεν Ανόλικ, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στην υφιστάμενη διμερή συνεργασία και στις προσπάθειες για εμβάθυνσή της με κοινές δράσεις, συνέργειες και δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα του Προγράμματος Συνεργασίας στους τομείς Εκπαίδευσης, Επιστημών, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση της ανανέωσής του για την περίοδο 2023-2025. Η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Ανόλικ συμφώνησαν όπως το εν λόγω Πρόγραμμα υπογραφεί το προσεχές διάστημα, εφόσον οριστικοποιηθούν κάποια τελευταία σημεία επί του κειμένου. Οι δύο πλευρές συζήτησαν, επίσης, για την εν εξελίξει διαδικασία ανανέωσης του Μνημονίου Συναντίληψης που υπάρχει ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Yad Vashem, το Παγκόσμιο Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ. Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε αναφορά και στις πετυχημένες δράσεις που γίνονται στα σχολεία για το θέμα του Ολοκαυτώματος.  

Υπουργός και Πρέσβης συμφώνησαν, τέλος, όπως η διμερής συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, με τη μορφή ανταλλαγής πληροφοριών, καλών πρακτικών και εμπειρογνωμόνων, σε θέματα όπως η σχολική ηγεσία, η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, η τεχνητή νοημοσύνη, η καινοτομία, η εκπαίδευση στα ναυτιλιακά και η εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

ΙΠ